Családireceptkönyv.hu

Mennyei franciakrémes


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 tojás
1 tojássárgája
1 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna

Alsó krémhez

25 dkg vaj
10 dkg porcukor
5 dl tej
2 dl víz
2 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál liszt
2 evőkanál cukor

Felső krémhez

6 evőkanál cukor
1 dl tej
5 dl habtejszín

Tetejére

10 dkg porcukor
2 csomag karamellás pudingpor
2 evőkanál olaj
3 evőkanál forró víz

Elkészítés:


Elkészítés: 40 perc, sütés: 40 perc

A tésztához a lisztben keverd el a szódabikarbónát, és a többi hozzávalóval alaposan gyúrd össze. Akkor jó, ha elválik az edény falától. Oszd két részre, tedd a hűtőbe, és pihentesd fél órát. Lisztezett felületen nyújtsd a tésztát nagyon vékonyra. Fektesd jól kivajazott, liszttel megszórt tepsire, szurkáld meg villával, és süss két lapot 20-20 perc alatt 180 fokon. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl sötét.

Az alsó krémhez vegyítsd a pudingport a liszttel, a cukorral, öntsd hozzá a vizet és a tejet, majd dolgozd csomómentesre. Folyamatosan kevergetve főzd sűrűre, és hűtsd ki. A porcukrot keverd ki a szobahőmérsékletű vajjal, majd dolgozd habosra a pudinggal. Ezt kend a tészta egyik lapjára.

A felső krémhez a cukrot öntsd egy lábosba, és alacsony hőmérsékleten, állandóan kevergetve olvaszd meg, azaz karamellizáld meg. Add hozzá a vizet, és főzz szirupot. Hűtsd ki, tedd a felvert tejszínhabhoz, és simítsd a vaníliás krém tetejére. Erre rakd a második lapot.

A mázhoz a hozzávalókat keverd össze, a forró vizet lassan adagold hozzá, majd simítsd a felső lapra. A kész sütit tedd a hűtőbe, hagyd egy napig állni, addig a tészta megpuhul. Óvatosan szeleteld fel jó éles késsel, mert a máz könnyen törik.

Mennyei franciakrémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Mennyei franciakrémes
Mennyei franciakrémes

Elkészítés: 40 perc, sütés: 40 perc A tésztához a lisztben keverd el a szódabikarbónát, és a többi hozzávalóval alaposan gyúrd össze. Akkor jó, ha elválik az edény falától. Oszd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Krisztina
Kati szelet
Kati szelet

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, sütőlapon vagy tepsi hátlapján 3 lapot sütünk belőle. Egy lapot még melegen összemorzsolunk. 2 dl tejben elkeverjük a vaníliát és a rumot, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Kardinális szelet
Kardinális szelet

A tojásfehérjéket a cukorral verjük nem túl kemény habbá, majd dresszírozzunk szilikonos sütőpapírra 3-3 csíkot. Ezekre nyomjunk 2-2 csíkot a sárga részből. Lezárásképp újból nyo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: András
Habos citromos pite
Habos citromos pite

A tészta száraz hozzávalóit mind egy mély tálba mérjük, majd a hideg vajat-fontos hogy tényleg szinte fagyos legyen-egy nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Gyorsan elmorzsoljuk a li...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk