menu

Családireceptkönyv.hu

Nagymama bejglije


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg sima liszt
20 dkg vaj vagy margarin
5 dkg porcukor
2,5 dkg friss élesztő
2 dl langyos tej
1 tojás a kenéshez
Diós:

25 dkg darált dió
25 dkg cukor
reszelt citromhéj
1 dl langyos tej

Keverjük össze. Olyan állagú legyen, hogy könnyen tudjuk kenni! Ha szeretjük, tegyünk bele mazsolát. Ezt előzőleg áztassuk be!
Mákos:

25 dkg darált mák
25 dkg cukor
kb. 1 dl tej

Keverjük össze. Olyan állagú legyen, hogy könnyen tudjuk kenni! Ha szeretjük, tegyünk bele mazsolát. Ezt előzőleg áztassuk be!.

Elkészítés:


A vajat a liszttel, cukorral, élesztővel szétmorzsoljuk, majd a 2 dl tejjel összegyúrjuk. Négy részre osztjuk majd letakarva 1/2 órát hűvös helyen pihentetjük.
Nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg a töltelékkel. Tekerjük fel, és a tetejét tojással kenjük be. Előmelegített sütőben 180 fokon, 45 percig sütjük. Így lesz 4 bejglink: 2 diós, és 2 mákos.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Barackos, meggyes lepény
Barackos, meggyes lepény

A hozzávalókból kelt tésztát készítünk. Langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tészta, ketté osztjuk. Kiolajozott tepsibe simítjuk, vagy belenyomkodjuk. Az egyik tésztá...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ostoros Kalács
Ostoros Kalács

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Panettone
Panettone

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk és hozzáadjuk a tejet, a 4 tojássárgát, a vaníliás cukrot, egy kevés sót, és a reszelt citromhéjat, majd me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fonott csokis Zero-6 kalácskáim
Fonott csokis Zero-6 kalácskáim

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk