45 dkg liszt.
15 dkg cukor,
2 dkg kakaó,
1 sütőpor.
1 tojás,
1-2 dl tej.
Krém:
2 dl tej,
1 kanál liszt,
25 dkg margarin,
25 dkg cukor,
5 c. rum.
A nyersanyagokat összegyúrjuk, két részre osztjuk, kb. fél centiméter vastagra nyújtjuk, megsütjük.
Krém: A tejet a liszttel csomómentesen elkeverjük és állandó keverés mellett felforraljuk, hűlni hagyjuk. A margarint a cukorral kikeverjük és a lehűtött krémhez adjuk. a rummal habosra keverjük.
Összeállítás: Az egyik tésztalapot megkenjük a krém felével és egy doboz rumba áztatott babapiskótát rétegezünk rá, majd a krém másik felét rákenjük és a másik tésztalappal beborítjuk. Egy napig állni hagyjuk és kocka alakúra szeleteljük.
Az almákat mossuk és hámozzuk meg, majd nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le. Nyomkodjuk ki, majd facsarjuk rá a citrom levét, szórjuk rá a fahéjat és a cukrot. (Ha édes az alma, a...
Elkészítési idő: 15+25 perc Nehézség: KönnyűSzükség lesz még egy nagyobb habzsákra is, amellyel a profiterolgolyókat formázzuk és töltjük. Bármelyik nagyobb boltban, bevásárlóközpontban kapható. (Megj.: direkt kipróbáltam, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet egy tálba mérjük és elkeverjük a sóval, a szódabikarbónával, a porcukorral és a fahéjjal. Beleütjük a tojásokat és belecsorgatjuk a megolvasztott, de nem forr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejbe felolvasztjuk a margarint, a cukrot összekeverjük a kakaós keksszel. Bele rumaroma, és egy tepsibe nyomkodjuk. Leöntjük felmelegített csokival.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű