2 evőkanál olívaolaj
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
200 g csirkemell (filé)
1 szelet paprika - kalifornai, narancssárga
1 szelet paprika (kaliforniai, zöld)
1 szelet paprika - kaliforniai, piros
400 g hámozott, darabolt paradicsom konzerv
1 csapott teáskanál só
2 csipet bors - fekete (tört)
0.5 mokkáskanál köménymag (őrölt)
2 csapott evőkanál kristálycukor
1 teáskanál oregánó (morzsolt)
2 csapott teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
1 db babérlevél (friss, vagy szárított)
100 g bulgur (szárazon)
Az olajon elkezdjük pirítani az apró kockára vágott hagymát és a reszelt fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és oregánóval.
Rátesszük a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük.
Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, pár pillanatig pirítjuk, majd beletesszük a darabolt paradicsom konzervet, és kb. 50 ml vizet. Beletesszük a babérlevelet, és ízlés szerint az ételízesítőt és a cukrot. Alaposan összekeverjük, majd kb. 20 percig lassú tűzön főzzük.
Egy csészében kimérjük a bulgurt, és ugyanannyi vizet, majd az ételhez adjuk. Alaposan összekeverjük és lassú tűzön, pár percenként fakanállal átforgatva puhára főzzük. Fogyasztás előtt érdemes állni hagyni egy kicsit, hogy a bulgur alaposan magába tudja szívni a nedvességet.
És már tálalhatjuk is a paradicsomos-csirkés bulgurt. :)
A burgonyát és a cukkinit megtisztítjuk, majd lereszeljük és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a húst, a tojást és a zsemlemorzsát, fűszerezzük és a zúzott fokhagymát és az apróra vágo...
Elkészítési idő:A kockákra vágott padlizsánt olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, és egy padlizsánhoz egy tojást ütünk rá. A kitisztított, félbe vágott paprikákba töltjük. Egy kanál tejföllel me...
Elkészítési idő: 1 óraA paradicsomokat meghámozzuk és felaprítjuk. A darált húst összekeverjük a rizzsel, a felaprított hagymával és zellerrel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és fűszerezzük. Hozzáadunk...
Elkészítési idő: 45 perc