1 fej friss káposzta (1 kg)
– 3 tojás
– prézli
– só
– bors (ízlés szerint)
– olaj a sütéshez
A legfontosabb dolog az, hogy hogyan vágjuk a káposztát. Fontos, hogy úgy vágjuk fel ahogyan a képen is látható, hogy a gerinc összefogja a leveleket, mert másképp szétesik. Vágjuk a káposztát szeletekre.
Ezután tegyük bele a kápsztát 5 percig forró vízbe.
Egy külön tálba verjünk fel 3 tojást, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Egy másik tálba tegyünk zsemlemorzsát.
Vegyünk egy szelet káposztát, mártsuk bele a felvert tojásba, majd zsemlemorzsába, majd ismét a tojásba és süssük meg forró olajban mindkét oldalát.
Fokhagymás öntettel tálalhatjuk!
Alaposan megmossuk a krumplikat. Ezután héjában félig megfőzzük a krumplikat sós vízben. (Ne legyen teljesen puha, sem kemény, kb. 15 perc.) Kiolajazunk finoman egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba belerakjuk a darált húst, hozzáadjuk a rizst és a tojást, megszórjuk a sóval, pirospaprikával, fekete borssal. 2 fej vöröshagymát apróra vágunk, és azt is hozzáadjuk. A g...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megpucoltam és felkarikáztam sós vízben megfőztem.A tojásokat is keményre megfőztem A kis fej hagymát apróra vagdaltam és az olajban megpároltam, hozzáadtam a felkariká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy nappal korábban, áztassuk be a csicserit a szódabikarbónával, hogy ellepje a víz. Áztassuk 16-18 órán keresztül, majd itassuk a borsót szárazra. 2. Tegyük a csicserit, a fű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű