1 fej friss káposzta (1 kg)
– 3 tojás
– prézli
– só
– bors (ízlés szerint)
– olaj a sütéshez
A legfontosabb dolog az, hogy hogyan vágjuk a káposztát. Fontos, hogy úgy vágjuk fel ahogyan a képen is látható, hogy a gerinc összefogja a leveleket, mert másképp szétesik. Vágjuk a káposztát szeletekre.
Ezután tegyük bele a kápsztát 5 percig forró vízbe.
Egy külön tálba verjünk fel 3 tojást, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Egy másik tálba tegyünk zsemlemorzsát.
Vegyünk egy szelet káposztát, mártsuk bele a felvert tojásba, majd zsemlemorzsába, majd ismét a tojásba és süssük meg forró olajban mindkét oldalát.
Fokhagymás öntettel tálalhatjuk!
A húst nem túl kicsi kockákra vágom. Hasonló nagyságúra darabolom a krumplit, a répát és a hagymát is. A wokba beleöntök egy kevés olajat, és amikor átmelegszik, beleteszem a húst....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA tojásokat összekeverjük a joghurttal, majd hozzáadjuk a keményítőt és a teljes kiőrlésű lisztet. Egy sűrű masszát kell kapjunk, amennyiben hígabb úgy liszttel dúsítjuk, ha nagyon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát felkockázzuk, és kiolvasztjuk a zsírját. A hagymát is felkockázzuk, és a szalonnához adva azt is megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, levével együtt hozzáöntjü...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű