- 250 g mascarpone
- 1,5 dl tejszín
- 1,5 dl rosé pezsgő
- 100 g cukor
- piros bogyós gyümölcsök (pl. eper, málna, ribizli, áfonya, meggy)
Egy tálban összekeverjük a mascarponét a cukorral és a rosé pezsgővel. A masszához óvatosan hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt. (Ha sűrűbb krémet szeretnénk, tegyünk a masszához egy csapott evőkanál epres pudingport is.)
Tulipán formájú pezsgőspoharakban (vagy fehérboros poharakban) tálaljuk úgy, hogy alulra kerüljön a gyümölcs, majd rá a krém. A tetejét díszíthetjük ropogós kekszmorzsával.
A töltelék tetszőleges, nálunk mákkrém volt, amihez darált mákot és kevés édesítőt annyi forró vízzel kevertem össze, hogy kenhető, de nem folyós krém legyen. A tojásokat a víz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gesztenyét megmosom,1 órát főzöm,leöblítem hideg vízzel, majd középen bevágom. 2. Kiskanállal kiszedem a gesztenyét,utána húsdarálón ledarálom. 3. 1 kg darált gesztenyéh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A Raffaello szelet elkészítéséhez a tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük az átszitált lisztet és a k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat egy csipet sóval jó habosra verjük. 2. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a cukorral, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat. 3. Folyamatos keverés me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű