- 250 g mascarpone
- 1,5 dl tejszín
- 1,5 dl rosé pezsgő
- 100 g cukor
- piros bogyós gyümölcsök (pl. eper, málna, ribizli, áfonya, meggy)
Egy tálban összekeverjük a mascarponét a cukorral és a rosé pezsgővel. A masszához óvatosan hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt. (Ha sűrűbb krémet szeretnénk, tegyünk a masszához egy csapott evőkanál epres pudingport is.)
Tulipán formájú pezsgőspoharakban (vagy fehérboros poharakban) tálaljuk úgy, hogy alulra kerüljön a gyümölcs, majd rá a krém. A tetejét díszíthetjük ropogós kekszmorzsával.
Az édestésztához a lisztet a cukorral összekeverjük, hozzáadunk egy pici sót és a felkockázott vajat. Néhány perc alatt egyneművé gyúrjuk. Sütőpapírt hajtsuk félbe, majd tegyük be...
Elkészítési idő: 2kézi habverő. 500 ml tejszint verj fel alaposan, majd mérj hozzá 400 g sűrített tejet, egy teáskanál vanilia kivonatot alaposan keverd el, és mehet tégelybe. Ez az alap, ha ehhez...
Elkészítési idő:Tejet, 1 cs vanilia cukorral, 25 gramm dw édesítővel odarakjuk főni. Szétválasztjuk a tojasokat közben, a fehérjét felverjük majd belekeverjük a másik csomag vanilia cukrot. A s...
Elkészítési idő: 30