- 250 g mascarpone
- 1,5 dl tejszín
- 1,5 dl rosé pezsgő
- 100 g cukor
- piros bogyós gyümölcsök (pl. eper, málna, ribizli, áfonya, meggy)
Egy tálban összekeverjük a mascarponét a cukorral és a rosé pezsgővel. A masszához óvatosan hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt. (Ha sűrűbb krémet szeretnénk, tegyünk a masszához egy csapott evőkanál epres pudingport is.)
Tulipán formájú pezsgőspoharakban (vagy fehérboros poharakban) tálaljuk úgy, hogy alulra kerüljön a gyümölcs, majd rá a krém. A tetejét díszíthetjük ropogós kekszmorzsával.
A tojássárgákhoz adom a porcukrot, a lisztet, a vaníliát, kb. 2 dl tejet és csomómentesre keverem. Mikor ezzel megvagyok, felöntöm a maradék tejjel, tűzhelyre teszem és folyamatos...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat (az olajon kívül) egy nagyobb tálban összekeverjük, majd fél órán át a hűtőben pihentetjük. A gofrisűtőt felmelegítjük, majd olajjal vékonyan kikenjük. Belekanalazu...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Minden egyéb hozzávalót összegyúrunk, majd ehhez hozzádolgozzuk az almát. (Ekkor úgy fog kinézni a korábban már összeállt tészta, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVízgőz felet összeolvasztom, ha beleteszem a lisztet is felfőzöm.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű