- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kg csirkemell
- 1 doboz natúr joghurt
- 15 dkg zabpehely
- 10 dkg sajt
Az egész megvan kb. egy 45 perc alatt.
Miután megmostuk a csirkemellet, vágjuk fel szeletekre. Keverjük bele a joghurtba a sót és a borsot, és nyomjunk bele fokhagymát. Következő lépésként a zabpelyhet le kell darálni. A húst forgassuk a joghurtos keverékbe, de nem baj, ha hagyjuk benne állni egy kis ideig, mert csak pácolódik, és omlósabb, finomabb lesz. Mielőtt elkezdjük sütni, a zabpelyhet keverjük össze a reszelt sajttal, és forgassuk bele a hússzeleteket.
Ha megvan minden, akkor tegyük a húst egy sütőpapíros tepsibe. Előmelegített sütőben 180 - 200 fokon süssük kb. 20-25 percig.
A csirkemellet csíkokra vágjuk, majd serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk. Ha megpirultak a csirkecsíkok, ráöntjük a szójaszószt, majd megszórjuk barna cukorral. Jól összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált pulykahúst dolgozzuk össze a tojással, a csirkés Delikáttal és a zsemlemorzsával. Tegyük A masszából gyúrjunk diónyi nagyságú gombócokat, kb. 30 db-ot. félre 5-6 percre....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA combokat és a mellet sóval, borssal bedörzsölöm, a húsos felét fűszerezem majoránnával és kakukkfűvel. Egy tepsibe egymás mellé rakom a húsokat, aláöntöm a bort. Alufóliával lef...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű