1 nagy fej karfiol
2 db 120g-os zacskós rizs
5 dl főzőtejszín (20%-os )
25 dkg reszelt sajt
2 db tojás
3-4 gerezd fokhagyma
1 db nagy sárgarépa
1 db paradicsom
petrezselyem
Ráma margarin a kenéshez és a rizshez
prézli
só, bors, vegeta
A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk,répát nagyobb hasábokra vágjuk.
Feltesszük főni vegetás vízben és hagyjuk kicsit megpuhulni (ne főzzük sokáig).
Eközben a zacskós rizst sós vízben megfőzzük. A fokhagymát pici sóval,
borssal, vegetával összetörjük. Egy jénai tálat kivajazunk és megszórunk
prézlivel. A megfőtt rizst az összetört fokhagyma felével és fél evőkanálnyi
Rámával összeforgatunk és félretesszük. A karfiolokat és a répát kivesszük a vízből.
A tejszínt a reszelt sajt felével és 2 tojással összekeverünk, a maradék
fokhagymát is hozzáadjuk, picit tehetünk hozzá a karfiol főzőlevéből is
és ízesítjük sóval, borssal, vegetával, petrezselyemmel. A rizs 2/3-át
a jénai aljára simítjuk, majd ráhelyezzük a karfiolt és a répát, ráöntjük
a tejszínes öntetet, majd a rizs másik felével beborítjuk.
Egy paradicsomot felkarikázunk, ízlésesen ráhelyezzük a tetejére, végül
a maradék sajtot összeforgatjuk egy kis prézlivel és rászórjuk. 190 C fokos
sütőben pirosra sütjük.
A babot előzős este beáztatjuk. A húst 1x1 centis kockára vágjuk. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk, a kaliforniai paprikát is felkockázzuk. Az olíva...
Elkészítési idő: 175 perc Nehézség: KözepesA kenyérszeletek mindkét oldalát megvajazzuk. A baconszeleteket egy serpenyőben kisütjük, félretesszük. A salátát csíkokra, a paradicsomot karikákra vágjuk. A kenyerek mindkét ol...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézGyakorlatilag nincs más teendőnk, minthogy összekeverjük az egyes elemek hozzávalóit. A húst vágjuk kis darabokra, majd öntsük le a páclével. A pácoláshoz elég 30 perc is, de ha ó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kel leveleket forró, sós vízben 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk hűlni. A levelekből kivágjuk a vastag ereket. Kevés olívaolajban megdinszteljük az apró koc...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű