menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos fokhagymás rakott karfiol


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 nagy fej karfiol
2 db 120g-os zacskós rizs
5 dl főzőtejszín (20%-os )
25 dkg reszelt sajt
2 db tojás
3-4 gerezd fokhagyma
1 db nagy sárgarépa
1 db paradicsom
petrezselyem
Ráma margarin a kenéshez és a rizshez
prézli
só, bors, vegeta

Elkészítés:


A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk,répát nagyobb hasábokra vágjuk.
Feltesszük főni vegetás vízben és hagyjuk kicsit megpuhulni (ne főzzük sokáig).

Eközben a zacskós rizst sós vízben megfőzzük. A fokhagymát pici sóval,
borssal, vegetával összetörjük. Egy jénai tálat kivajazunk és megszórunk
prézlivel. A megfőtt rizst az összetört fokhagyma felével és fél evőkanálnyi
Rámával összeforgatunk és félretesszük. A karfiolokat és a répát kivesszük a vízből.

A tejszínt a reszelt sajt felével és 2 tojással összekeverünk, a maradék
fokhagymát is hozzáadjuk, picit tehetünk hozzá a karfiol főzőlevéből is
és ízesítjük sóval, borssal, vegetával, petrezselyemmel. A rizs 2/3-át
a jénai aljára simítjuk, majd ráhelyezzük a karfiolt és a répát, ráöntjük
a tejszínes öntetet, majd a rizs másik felével beborítjuk.

Egy paradicsomot felkarikázunk, ízlésesen ráhelyezzük a tetejére, végül
a maradék sajtot összeforgatjuk egy kis prézlivel és rászórjuk. 190 C fokos
sütőben pirosra sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Diétás szilvás gombóc (liszt nélkül)
Diétás szilvás gombóc (liszt nélkül)

A túrót alaposan összegyúrjuk a szénhidrátcsökkentett liszttel, a tojásokkal és a sóval. Az összegyúrt tésztát 1 cm vékony, kb 39*28 cm méretű téglalappá nyújtjuk (használjunk szi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar BOLOGNAI RAKOTT KRUMPLI
BOLOGNAI RAKOTT KRUMPLI

A hagymát felkockázom, a zöldségeket lereszelem és kevés olajon együtt párolom. Hozzáadom a darált húst, sót, borsot, fűszereket és a fokhagymát, majd fehéredésig párolom együtt. E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojásos lecsó
Tojásos lecsó

A paprikákat megmosom, megtörlöm, kiveszem a magházakat, és kb. 3*3-4 cm-es darabokra vágom. A lilahagymát félfőre hosszában felcsíkozom, a fokhagymát kés lapjával zúzom, majd durv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babgulyás
Babgulyás

A szárazbabot és a sertéshúst beáztatjuk néhány órára. A húst feldaraboljuk 2x2 cm-es kockákra, és egy külön edényben odatesszük lassú tűzön főni (ha csülökből főzünk, maradhat eg...

Elkészítési idő: 3 óra legalább
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk