menu

Családireceptkönyv.hu

Szeremlei Borsos kalács


Írta:

Adag: 5-6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt ,
1/2liter tej,
5 dkg élesztő,
8 dkg cukor,
4 dkg só,
15 dkg Rama margarin (régen sertészsír),
4 doboz tejföl,
őrölt bors a mártáshoz

Elkészítés:


1/2 liter tejet langyosra melegítünk, beletesszük a 8 dkg cukrot, elkeverjük, felfuttatjuk benne az 5 dkg élesztőt. A lisztben elkeverjük a 4 dkg sót, majd hozzáadjuk a tejet. Lassú kézmozdulatokkal emelgetve finomra kidolgozzuk a tésztát, a margarinnal körbe-körbe kenve a tálat. Addig kell ezt csinálni, amíg a tészta el nem válik a táltól és a kéztől, és hólyagosodni nem kezd. Letakarjuk, és meleg helyre tesszük. Kb. 25-30 percig kelesztjük. Vigyázni kell, nehogy a tészta kikeljen a tálból. A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük, maréknyi cipókra osztjuk. A cipókból kb. 50 cm-es rudakat sodrunk, középen meghajtjuk, a két végét összefonjuk, kör alakot képezünk belőle. Kizsírozott tepsibe helyezzük, kb. 10 percig kelni hagyjuk. Előmelegített sütőben szép lassan pirosra sütjük.

Mártás: jó evőkanál zsírt felolvasztunk, mokkáskanál sót, 1 mokkáskanál őrölt borsot teszünk bele, összekeverjük a 4 doboz tejföllel. A kisült kalácsokat megforgatjuk a mártásban, egy nagy tálba tesszük, és letakarjuk, hogy melegen maradjanak.

Szeremlei Borsos kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: maria
Foszlos kalacs
Foszlos kalacs

Az elesztot megfuttatjuk a langyos cukrozot tejbe majd beleontjuk a mar elokeszitett lisztbe es annyi tejjel bedagasztjuk hogy konnyu tesztat kapjunk.Dagasztaskor bele rakjuk a...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
vianočka
vianočka

z vlažného mlieka, droždia a trošky cukru necháme vykysnúť kvások - druhej miske si zatiaľ pripravíme múku, pridáme zvyšný cukor, vaječné žĺtka, spomínanú kl soli a maslo. Maslo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
10 perces márvány kuglóf
Avatar Erika Kedvelnék
10 perces márvány kuglóf

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgákat elkeverjük a porcukorral, majd a tejjel, olajjal és citromhéjjal. A liszt, sütőpor, só és vaníliás...

Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas fátyol kalács
Fahéjas fátyol kalács

Egy műanyag tálban a tejet, vajat és a cukrot összemelegítjük. Ne legyen forró, csak langyos. Beleöntjük a lisztet, sót, tojásokat, élesztőt és a cukrot. Jól kidagasztjuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk