25 dkg túró
6 ek. tej
6 ek. olaj
15 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
30 dkg liszt, csipet só
fél cs. sütőpor
2 kg szilva
A tetejére morzsoljuk:
30 dkg liszt + fél cs. sütőpor
20 dkg cukor
20 dkg vaj + fahéj
A túrós tésztát össze állítjuk és kinyújtva a tepsibe helyezzük.
Erre jön a negyedelt szilva, fahéj és morzsolva a másik tészta.
Nagy tepsi kell hozzá.
Az első sorban lévőket beöntjük a kenyérsütőgép üstjébe, rá a liszt, élesztő, citromhéj, rum.. Dagasztás program. Ha megkelt, gyúródeszkára öntjük, kinyújtjuk,kb fél cm vastagra....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 10 evőkanál vizet és a 10 dkg margarint felmelegítem, majd belefőzöm a 10 dkg réteslisztet. Hamar besűrűsödik, akkor jó, ha elválik az edény falától. Ekkor egy tálba teszem, egye...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit kidagasztjuk, majd hagyjuk duplájára kelni. A fagyos málnát elkeverjük a percukorral és a keményítővel. Kinyújtjuk a tésztát, és egyenletesen rászórjuk a mál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a vizet és a glükózszirupot beteszem egy kisebb edénybe és szép fokozatosan elkezdem melegíteni, időnként megkeverem.140 C fok környékén leveszem a tűzről és tempósan kev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű