40 dkg liszt
30 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 liter tej
4 dl tejföl
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
20 dkg margarin
4 tojás
50 dkg túró
A tepsi aljára 10 dkg margarint darabolunk, kissé szétkenjük. A lisztet, cukrot, sütőport, vaníliát összekeverjük, és szárazon ráöntjük a margarinra a felét. A túrót összekeverjük a citrom héjával (nem kell áttörni, és nem kell bele cukor), majd rászórjuk a lisztre. A túróra rászórjuk a másik fele lisztet, szintén szárazon. Erre rádaraboljuk a másik 10 dkg margarint. A tejfölt kikeverjük a tojással és a tejjel, majd az egészet beleöntjük a tepsibe. Aranybarnára sütjük.
Nagyon finom, és nem lehet elrontani. Túró helyett lehet mák-, vagy diótöltelékkel is készíteni.
A sajtokat lereszeljük és a egyik harmadát félre tesszük a rudacskák megszórásához a nagyobbik felét (valójában a 2/3-át) pedig belekeverjük a tésztába. A hideg Rama margarint nagy...
Elkészítési idő: 90 percA linzerhez összegyúrjuk a hozzávalókat és folpackba csomagolva 1 órán át hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk és belesimítjuk egy kivajazott, lisztezett tepsibe. Előmelegített,...
Elkészítési idő: 2 óra