40 dkg liszt
30 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 liter tej
4 dl tejföl
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
20 dkg margarin
4 tojás
50 dkg túró
A tepsi aljára 10 dkg margarint darabolunk, kissé szétkenjük. A lisztet, cukrot, sütőport, vaníliát összekeverjük, és szárazon ráöntjük a margarinra a felét. A túrót összekeverjük a citrom héjával (nem kell áttörni, és nem kell bele cukor), majd rászórjuk a lisztre. A túróra rászórjuk a másik fele lisztet, szintén szárazon. Erre rádaraboljuk a másik 10 dkg margarint. A tejfölt kikeverjük a tojással és a tejjel, majd az egészet beleöntjük a tepsibe. Aranybarnára sütjük.
Nagyon finom, és nem lehet elrontani. Túró helyett lehet mák-, vagy diótöltelékkel is készíteni.
A tészta hozzávalóit elmorzsoljuk, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és minimum 1 órát hűtőben pihentetjük. (előkészíthető akár előző nap is a tészta) A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból linzertésztát készítünk, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy feldolgozható állagúvá váljon. 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és kiszaggatjuk. A lyukas virágokat lek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, kinyújtjuk, kikent tepsibe rakjuk. Tetejét sűrűn megszurkáljuk villával. 180 fokon 10 percig sütjük. A sárgabarackot kockákra szeleteljük, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Az egészet összedolgozzuk, és zsírozott lisztezett tepsiben, közepes lángon kb 40-45 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz