pici fahéj
2 dl tej
25 dkg kristálycukor
6 db tojás
15 dkg puha margarin
1 csomag sütőpor
2 üveg (kb. 70-80 dkg) meggy
1 csomag vaníliás cukor
45 dkg liszt
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A meggyet egy szűrőn lecsepegtetjük, a tojásokat kettéválasztjuk és két külön tálba rakjuk.
A fehérjét egy csipet cukorral kemény habbá verjük konyhai robotgéppel. A tojássárgákat habosra keverjük a puha margarinnal, a cukorral, a liszttel, a sütőporral és a tejjel, vagy a kefírrel, majd simára keverjük az egészet.
Ha kész, óvatosan belekeverjük a tojáshabot.
Sütőpapírral kibélelünk egy közepes méretű tepsit és belesimítjuk a tésztát. A tetején szépen eloszlatjuk a meggyet, majd a süteményt a sütőbe toljuk. 180 fokon, kb. 50 perc alatt sül meg.
Ha megsült, porcukorral megszórjuk és kockákra vágva tálaljuk.
Elkészítés A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk. A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. H...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyünk félre egy marék epret. A többiből készítsünk pürét. Keverjük össze a joghurttal és adjuk hozzá a citromlevet. Ízesítsük a masszát a vaníliás cukorral, majd töltsük azt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMossuk meg a cukkinit, hámozzuk meg és reszeljük a reszelő legfinomabb részén. Hintsük meg a csipet sóval, tegyük egy szűrőbe, és hagyjuk lecsepegni. Mossuk meg a citromot és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokon előmelegítjük. Az egyik tálban a lisztet a sütőporral és egy csipetnyi sóval összekeverjük. Egy másik tálban a tojásokat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a v...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű