3 nagy tojás
liszt - ugyanaz a súly
cukor - ugyanaz a súly
vaj - ugyanaz a súly
1 kávéskanál élesztő
A vajat dolgozd el egy spatulával, majd add hozzá a cukrot és a tojásokat. Lehetőleg elektromos habverővel addig keverd, amígfehérré és nagyon homogén krémmé válik. Add hozzá a lisztet és az élesztőt, és dolgozd ki a tésztát. Vajazott lisztezett sütőformába öntsd. Ha kereket használsz 20 cm átmérőjű legyen. 50 percig süsd 180-200°-on. Csinálj tűpróbát: ha a tű szárazon jön ki a tésztából, akkor elkészült.
1 nagy tojás kb 60-70 g
A hozzávalókat egyszerűen összekeverem. A meggylével csínján bánjunk, annyit adjunk hozzá, amennyivel könnyen formázható masszát kapunk. A közepébe mehet meggy vagy cseresznye i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat az édesítővel fehéredésig habosítjuk. A habbá vert édesítős tojásba belekeverjük a natúr joghurtot. Folyamatos keverés közben apránként a joghurtos tojásos masszához cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot és a tejet keverd össze, és tedd fel a tűzre melegedni. Lassú tűzön készítsd a masszát, és nagyon figyelj, hogy ne kapjon le az alja. Folyamatosan kevergesd a cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, összegyúrjuk a vajjal, 1 tojássárgájával, az élesztős folyadékkal, kevés sóval és a maradék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű