menu

Családireceptkönyv.hu

Quatre quarts alaprecept (francia recept)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 nagy tojás
liszt - ugyanaz a súly
cukor - ugyanaz a súly
vaj - ugyanaz a súly
1 kávéskanál élesztő

Elkészítés:


A vajat dolgozd el egy spatulával, majd add hozzá a cukrot és a tojásokat. Lehetőleg elektromos habverővel addig keverd, amígfehérré és nagyon homogén krémmé válik. Add hozzá a lisztet és az élesztőt, és dolgozd ki a tésztát. Vajazott lisztezett sütőformába öntsd. Ha kereket használsz 20 cm átmérőjű legyen. 50 percig süsd 180-200°-on. Csinálj tűpróbát: ha a tű szárazon jön ki a tésztából, akkor elkészült.

Trükkök, tippek, praktikák:


1 nagy tojás kb 60-70 g

Quatre quarts alaprecept (francia recept)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókuszgolyó
Kókuszgolyó

A hozzávalókat egyszerűen összekeverem. A meggylével csínján bánjunk, annyit adjunk hozzá, amennyivel könnyen formázható masszát kapunk. A közepébe mehet meggy vagy cseresznye i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyümölcsös pite
Gyümölcsös pite

A tojásokat az édesítővel fehéredésig habosítjuk. A habbá vert édesítős tojásba belekeverjük a natúr joghurtot. Folyamatos keverés közben apránként a joghurtos tojásos masszához cs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vajkaramella
Vajkaramella

A cukrot és a tejet keverd össze, és tedd fel a tűzre melegedni. Lassú tűzön készítsd a masszát, és nagyon figyelj, hogy ne kapjon le az alja. Folyamatosan kevergesd a cuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis croissant
Csokis croissant

Elkészítés: Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, összegyúrjuk a vajjal, 1 tojássárgájával, az élesztős folyadékkal, kevés sóval és a maradék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk