250 ml habtejszín
200 ml whisky - ízlés szerint konyakkal is kiváltható
50 ml lefőzött feketekávé
20 ml tej
17 dkg sűrített tej
1 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál vaníliaaroma
A tejszínt és a tejet öntsd egy lábasba, és forrald össze, ezután tedd félre. A cukrot karamellizáld egy másik lábasban, majd lassanként engedd hozzá a forró tejszínt. Légy nagyon óvatos, ugyanis a két alapanyag találkozásakor gőz fog felcsapni, nehogy megégesd magad!
20 perc + egy nap, amíg összeérik.
Fogunk egy koktélos poharat, teszünk bele pár kocka jeget. Ezután gerezdekre felvágunk 1-2 lime-ot, de egy pohárhoz csak két gerezdet használunk fel. Megfogjuk a lime gerezdet h...
Elkészítési idő: 5 perc1. várd meg, míg felmelegszik az edény 2. nem kell egy kis víz sem, úgysem ég oda (mivel nem vártad meg, hogy felmelegedjen) 3. ne a teljes 4 kg cukrot szórd bele az edénybe, han...
Elkészítési idő:1. A megtisztított egrest megmosom, lecsöpögtetem, majd lábosba teszem. 2. Befedem és saját levében, kis lángon puhára párolom. 3. Ezután rácsavarom a citromlevet és rászór...
Elkészítési idő:A csokit megolvasztjuk kicsit, majd a tejhez öntjük és összeturmixoljuk.
Elkészítési idő: