250 ml habtejszín
200 ml whisky - ízlés szerint konyakkal is kiváltható
50 ml lefőzött feketekávé
20 ml tej
17 dkg sűrített tej
1 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál vaníliaaroma
A tejszínt és a tejet öntsd egy lábasba, és forrald össze, ezután tedd félre. A cukrot karamellizáld egy másik lábasban, majd lassanként engedd hozzá a forró tejszínt. Légy nagyon óvatos, ugyanis a két alapanyag találkozásakor gőz fog felcsapni, nehogy megégesd magad!
20 perc + egy nap, amíg összeérik.
A citromfűleveleket mosás után egy mozsárban pépesre dörzsöljük 3 evőkanál kristálycukorral. 1 liter vízbe belecsavarjuk 2 citrom és 2 narancs levét és hozzátesszük a pépet. Állni...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA bodzavirágokat lemossuk, lecsepegtetjük. A citromokat jól megsikáljuk és karikákra vágjuk. Egy kancsóba vizet öntünk, majd beletesszük az aszkorbinsavat, 25 csepp steviát (menn...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA vörösbort összekeverünk a cukorból főzött kihűlt szörppel és a szesszel. Üvegbe töltve 3 hétig állni hagyjuk.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű