50 dkg liszt,
1 kiskanál sütőpor,
1 kiskanál só,
0,5 dl olaj,
3 dl langyos víz
Az összetevőket a víz felével összekeverjük. A maradék vízből fokozatosan annyit adunk hozzá, amit még felvesz. Kézzel jól átgyúrjuk, majd kis korongokat formázunk belőle. Egy konyharuhával letakarva pár percig pihentessük.
Ha van nagy méretű ropi sütőnk, azt használjuk a tészta kisütésére. Béleljük ki alufóliával, és kb. fél percig süssük.
Ha nincs speciális ropi sütőnk, akkor a gombócokat egyenként ki kell nyújtani kb. 2-3 mm vastagságúra. Közepesen meleg serpenyőben 1-2 perc alatt készre sütjük.
A ház tortilla hűtőben napokig eláll légmentesen tárolva.
1. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. 2. A szalonnát csíkokra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat és a tejet egy edénybe öntjük és alacsony lángon hevítjük amíg a vaj megolvad. 2. Ezután kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a lisztet. 3. Miután jól elkever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A spagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. 2. Kis olajon zsírjára pirítjuk a kockára vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott hagymát. 3. Megszórjuk fűsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a csipet sóval elkezdjük melegíteni. Kb félidőben hozzáadjuk a cukrot, majd fokozatosan a búzadarát és kevergetjük, hogy ne legyen csomós, és az egészet felforraljuk. Ha ké...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű