A piskótalapokhoz
6 tojás
3 evőkanál víz
210 g cukor
3 evőkanál olaj
210 g liszt
30 g kakaópor
1 csapott kávéskanál sütőpor
A krémhez
500 ml tejszín
500 g étcsokoládé
1 teáskanál vaníliakivonat
A trüffelgolyókhoz (kb.20 db)
200 g csokoládé
50 ml tejszín
50 g vaj
1 kávéskanál vaníliakivonat
A trüffelgolyók hempergetéséhez
kakaópor
durvára darált dió
tortadara
A torta oldalára
tortadara
Először a krémet készítjük el. A tejszínt, a csokoládét és a vaníliát lassú tűzön, kevergetve felforrósítjuk annyira, hogy a csokoládé teljesen elolvadjon. Behűtjük a krémet, majd habverővel habosítjuk.
A piskóta hozzávalóit három egyenlő részre osztjuk és három lapot sütünk belőle.
Az egész tojásokat a cukorral és a kakaóporral alaposan felverjük, hozzáadjuk az olajat, majd beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport.
180 fokos sütőben egyenként 8-10 perc alatt megsütjük a lapokat.
A piskótalapokat megtöltjük a krémmel, végül a torta oldalát és tetejét is bevonjuk vele.
A maradék krémet habzsákba töltjük, a torta peremét ezzel, az oldalát pedig tortadarával díszítjük.
A trüffelgolyókhoz addig melegítjük a tejszínt, a vajat, a vaníliát és a csokoládét, amíg teljesen egyneművé nem válik az egész.
Behűtjük, és a hideg masszából gyors mozdulatokkal diónyi golyókat formázunk, amiket kakaóporba, tortadarába és darált dióba forgatunk, majd a trüffelgolyókat a torta tetejére ültetjük.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra, és előkészítünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát, amit kivajazunk, kilisztezünk. A vajat megolvasztjuk és habosra keverjük a cukorral és a tojásokka...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesSakktábla torta: A sütőporos liszthez hozzáadom a cukrot, a tejet, a vajat és a tojásokat! Csomómentesre összekeverem és két felé osztom. Az egyik felébe belerakom a vaníliaaromá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA linzertésztához összegyúrjuk a lisztet, a sütőport, a sót, a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást. Cipót formálunk belőle, és 30 percre hideg helyre tesszük. Kikenjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és van. cukorral, hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd a sütőporos lisztet. Jól kikeverjük, mehet bele a keményre vert fehérje. Megfelezzü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű