Családireceptkönyv.hu

Trüffel torta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A piskótalapokhoz

6 tojás
3 evőkanál víz
210 g cukor
3 evőkanál olaj
210 g liszt
30 g kakaópor
1 csapott kávéskanál sütőpor

A krémhez

500 ml tejszín
500 g étcsokoládé
1 teáskanál vaníliakivonat

A trüffelgolyókhoz (kb.20 db)

200 g csokoládé
50 ml tejszín
50 g vaj
1 kávéskanál vaníliakivonat

A trüffelgolyók hempergetéséhez

kakaópor
durvára darált dió
tortadara

A torta oldalára

tortadara

Elkészítés:


Először a krémet készítjük el. A tejszínt, a csokoládét és a vaníliát lassú tűzön, kevergetve felforrósítjuk annyira, hogy a csokoládé teljesen elolvadjon. Behűtjük a krémet, majd habverővel habosítjuk.
A piskóta hozzávalóit három egyenlő részre osztjuk és három lapot sütünk belőle.
Az egész tojásokat a cukorral és a kakaóporral alaposan felverjük, hozzáadjuk az olajat, majd beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport.
180 fokos sütőben egyenként 8-10 perc alatt megsütjük a lapokat.
A piskótalapokat megtöltjük a krémmel, végül a torta oldalát és tetejét is bevonjuk vele.
A maradék krémet habzsákba töltjük, a torta peremét ezzel, az oldalát pedig tortadarával díszítjük.
A trüffelgolyókhoz addig melegítjük a tejszínt, a vajat, a vaníliát és a csokoládét, amíg teljesen egyneművé nem válik az egész.
Behűtjük, és a hideg masszából gyors mozdulatokkal diónyi golyókat formázunk, amiket kakaóporba, tortadarába és darált dióba forgatunk, majd a trüffelgolyókat a torta tetejére ültetjük.

Trüffel torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Joghurt torta
Joghurt torta

1.Egy lábosban a cukrot és az étkezési zselatint jól összekeverjük, majd beleöntjük a 0,5 liter joghurtot. Állandó keverés mellett felforraljuk, de sokáig nem szabad forralni, csak...

Elkészítési idő: 40-60m
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Párizsi kocka szelet
Párizsi kocka szelet

Az egész tojásokat, a tojássárgákat és a cukrokat egy edényben forró víz felett sűrűre keverjük. Miután kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a felolvasztott margarint és a tojá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Kakaós gyümölcstorta (nyers)
Kakaós gyümölcstorta (nyers)

A pekándiót tegyük egy edénybe, öntsük fel vízzel és áztassuk 2 órán át. Az alaphoz a diót daráljuk le. A citromot mossuk meg, reszeljük le a héját, majd keverjük a darált dióhoz....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Piskóta olajos
Piskóta olajos

A tojasokat szetvalasztom es felverem kemeny habba a feherjet majd beleteyzem a 8 dkg cukrot .....a sargajat felverem a sutoporral es a 20 dkg cukorral...majd jon az olaj a liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk