A piskótához:
4 tojás
4 ek. erythritol (porrá őrölve)
3 ek. finomra őrölt mandula
2 ek. gesztenyeliszt
1 ek. kakaópor
1 ek. olvasztott kókuszvaj
A krémhez:
6 tojás sárgája
12 dkg erythritol (porrá őrölve)
0,5 liter mandulatej
20 dkg étcsoki (tej, cukor és szójamentes)
8 lap zselatin
kb. 2,5 dl kókuszkrém habbá verve
Csoki glazúrhoz:
10 dkg étcsoki (tej, cukor és szójamentes)
0,5 dl kókuszkrém
0,25 dl víz
2-3 ek. erythritol
Tetejére:
kb. 1dl kókuszkrém
1 tk. citromlé
1ek. erythritol
Az alaphoz egyszerű piskótát sütöttem, most mandulával és gesztenyeliszttel. Minden piskótát így szoktam sütni, a hagyományosat is, nem választom szét a tojásokat. Az egész tojásokat a porrá őrölt édesítővel magas fokozaton habosra kevertem, ez legalább 10-12 percig tart, ezalatt a térfogata a többszörösére nő, sűrű krém lesz belőle. A mandulát, gesztenyelisztet és a a kakaóport elvegyítettem, óvatosan beleforgattam a tojáshabba, majd az edény széléről belecsurgattam az olvasztott kókuszvajat és lazán összeforgattam az egészet. Egy kapcsos tortaformát kibéleltem sütőpapírral, beleöntöttem a masszát, 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsült nálam, de ez sütőnként változhat. Ezután hagytam a formában kihűlni, majd lehűztam róla a sütőpapírt és visszatettem a formába a piskótát. A krémhez a mandulatejet feltettem melegedni, a tojássárgákat a porrá őrölt édesítővel habosra vertem, amíg el nem kezdett fehéredni, majd folytonos keverés közben lassan hozzácsurgattam a forró tejet. Az egészet visszaöntöttem a fazékba, folytonos keverés közben alacsony lángon felfőztem. Fontos, hogy alacsony lángon főzzük és folyamatosan keverjük, mert kicsapódhat a tojássárga. Amikor már elég sűrű lett, akkor levettem a tűzről ,hideg vízfüdőbe állítottam, közben többször átkevertem. A zselatinlapokat hideg vízbe tettem 5 percre, majd leszűrtem és hozzákevertem a krémhez. A csokit vízgőz felett megolvasztottam, majd ezt is hozzáadtam, jól elkevertem az egészet. Amikor már kihűlt a krém, de még nem dermedt meg, felvertem a kókuszkrémet, amit előre be kell hűteni, akkor lehet habbá verni. A felvert kókuszkrémet is a csokis krémbe forgattam, óvatosan, de alaposan, hogy az egész homogén állagú legyen, nem lesz kókusz íze. Amikor a csokis krém elkezdett dermedni ráöntöttem a piskótára és hűtőbe tettem teljes dermedésig. Glazúrt is készítettem hozzá, de a torta enélkül is tökéletes, ezt nyugodtan ki lehet hagyni. A csokit vízgőz felett felolvasztottam, a kókuszkrémet, a vizet és az édesítőt kis fazékba tettem és összeforraltam. A felolvasztott csokihoz öntöttem és habverővel simára kevertem, szépen besűrűsödik a krém.Amikor kihűlt, akkor bevontam vele a tortát. A tetejét felvert kókuszkrémmel díszítettem.
Trollanyu
A vízből és a cukorból szirupot főzzünk majd a többi hozzávalót leöntjük vele. Jó sok kakaó, ettől lesz olyan. Ezt most így hagyjuk egy kicsit olvadozni a forró szirup teszi a d...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA tojásfehérjét kemény habbá verjük, lassan adagoljuk hozzá a cukrot, majd egyenként a tojás sárgákat, végül lazán belekeverjük a kakaós lisztet - összefőzöm. Sütőpapírral bélelt 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA szükséges lapokat már 1-2 nappal előtte is elkészíthetjük, majd kihűtve folpackba csomagoljuk. 1. linzer lap: Bekapcsoljuk a sütőt 180°-ra. Egy tortaformát kibélelünk egy ker...
Elkészítési idő: szinte egy nap Nehézség: NehézA hozzávalókat jól összekeverjük, közepes lángon kisütjük. A tésztát középen elvágjuk, lekvárral bekenem a tésztát, majd kívülrő szintén bevonjuk. A tortaszeleteket porcukorba f...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz