Piskóta:
6 tojás
annyi deka cukor és liszt, ahány deka a tojás
fél csomag sütőpor
4-5 kanál víz
Krém:
300ml tej
1 csomag vaníliás puding
1 csomag vaníliás cukor
60 g cukor
250 g túró
250 g vaj
100 g porcukor
6 tojást lemérek és ahány deka, annyi cukrot és annyi lisztet mérek ki. A tojások sárgáját a 3/4 cukorral a fehérjét meg a maradék cukorral keverem ki habbá. A lisztbe belekeverek 1/2 sütőport. A tojássárgájás keverékhez hozzáadok 4-5 kanál vizet majd fokozatosan a lisztet és addig kanalazok hozzá vizet (kb.10-12 kanál összesen) amíg jól elkeveredik a liszttel. Ha kész Akkor óvatosan hozzáforgatom a habot. Kivajazott és lisztezett tortakarikába töltöm és 160 fokon sütöm. 2 félbe osztva sütöm ki.
A pudingport a cukorral és vaníliás cukorral megfőzöm a tejben. A vajat kikeverjük a porcukorral habosra. Ha kihűlt a puding a vajhoz keverjük, majd hozzákeverjük a túrót. Mindkét tortalapot félbevágjuk és megtöltjük a krémmel, dobálhatunk bele gyümölcsöket is. A maradék krémmel körbekenjük és díszíthetjük ahogy szeretnénk.
Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a lisztet és a tojás sárgáját, ízlés szerint kakaót. Előmelegített sütőben megsüt...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Nehéz1.A tésztához a szoba-hőmérsékletű Ramát a liszttel, a tojásokkal, meg a sóval gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és hűtőszekrénybe tesszük, amíg a töltelék elkészül. 2.Ehhez a to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrozott narancs- és citromhéjat apróra vágjuk, és a mazsolával együtt meglocsoljuk a rummal, majd egy órát érleljük benne. A tejet felforraljuk a felhasított vaníliával, hagyju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vége felé a cukor 1/3-ad részét. Egy másik tálban a tojások sárgáját a maradék cukorral fehéredésig verjük a robot...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes