Piskóta:
6 tojás
annyi deka cukor és liszt, ahány deka a tojás
fél csomag sütőpor
4-5 kanál víz
Krém:
300ml tej
1 csomag vaníliás puding
1 csomag vaníliás cukor
60 g cukor
250 g túró
250 g vaj
100 g porcukor
6 tojást lemérek és ahány deka, annyi cukrot és annyi lisztet mérek ki. A tojások sárgáját a 3/4 cukorral a fehérjét meg a maradék cukorral keverem ki habbá. A lisztbe belekeverek 1/2 sütőport. A tojássárgájás keverékhez hozzáadok 4-5 kanál vizet majd fokozatosan a lisztet és addig kanalazok hozzá vizet (kb.10-12 kanál összesen) amíg jól elkeveredik a liszttel. Ha kész Akkor óvatosan hozzáforgatom a habot. Kivajazott és lisztezett tortakarikába töltöm és 160 fokon sütöm. 2 félbe osztva sütöm ki.
A pudingport a cukorral és vaníliás cukorral megfőzöm a tejben. A vajat kikeverjük a porcukorral habosra. Ha kihűlt a puding a vajhoz keverjük, majd hozzákeverjük a túrót. Mindkét tortalapot félbevágjuk és megtöltjük a krémmel, dobálhatunk bele gyümölcsöket is. A maradék krémmel körbekenjük és díszíthetjük ahogy szeretnénk.
http://sugarfantasie.blogspot.sk/
A túrót áttörjük, összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. A tejszínt habbá verjük, és óvatosan a túróhoz keverjük. A zselatint 2 dl hideg vízben felo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy kisebb lábasban a joghurtot összekeverjük a cukorral és zselatinnal. 2.Feltesszük melegedni, de vigyázzunk nehogy forrni kezdjen! 3. Amint felolvadt a zselatin, azonnal le...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz1. A kekszet apróra törtjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a többi alapanyagot is és robotgéppel összedolgozzuk. Az egészet sütőformába simítjuk. 2. Közben a habot felverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrém:2cs.csokoládépuding 5dl tejben megfőzve melegen hozzáadunk 3cl rumaromát és simára keverjük 25dkg porcukor 25dkg rámamargarin habosra keverve, ha kihült a puding,a két kréme...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Közepes