5 tojásos piskótatekercset sütünk, amit megtöltünk krémmel.
Krém: 1 vanília pudingot megfőzünk 3 ek cukorral és 3 dl tejjel, kihűtjük.
Közben habosra keverünk fél margarint és a kettőt jól elkeverjük, ezzel töltjük meg a piskótát. Ezt hideg helyre tesszük.
Öntet: 5 tojássárga, 120g cukor, 2 vaníliacukor, 1 mokkáskanál fahéj, 2 ek kakaópor, ezeket jól kikeverjük.
Közben 2,5 dl tejből és 10 dkg csokiból csokistejet készítünk (főzünk). (Én maradék csokikat szoktam használni mikor mennyi van 10 dkg nem szokott lenni. )
Közben 15 g zselatint 1 dl langyos vízbe áztatunk.
A kikevert öntetre ráöntjük a forró csokistejet és felfőzzük, levesszük a tűzről és belekeverjük a zselatint. Ha kihűlt hozzákeverünk 2,5 dl felvert habtejszínt kevés rumot.
Egy jénait kivajazunk vékonyan , a piskótatekercset vékony szeletekre vágjuk és a jénait kirakjuk a szeletekkel, majd lelocsoljuk az öntettel ismét piskóta + öntet+ piskóta+ öntet míg el nem fogy, felül öntet legyen. Hűtőbe rakjuk, tálalás előtt egy nagy kerek tálra borítjuk, pár perc múlva kiesik a tálból, szeleteljük.
A tojásokat a cukorral és a vízzel alaposan kihabosítjuk, majd fakanállal belekeverjük a lisztben elkevert sütőport és diót. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű"Szénhidrátmentes" piskóta készítése: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját az eritrittel elkeverjük, hozzáadjuk a ch csökkentő lisztkeveréket és...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes21 dkg darált diót 1,5 dl vaníliás tejben felfőzzük, ha kihűlt 10 dkg vajjal és 15 dkg cukorral kikeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg. 2. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig. 3. Adjuk hozzá a lisztet és a kakaót, majd kavarjuk jól el. 4. Végül a...
Elkészítési idő: 1,5 óra + hűtés Nehézség: Könnyű