5 tojásos piskótatekercset sütünk, amit megtöltünk krémmel.
Krém: 1 vanília pudingot megfőzünk 3 ek cukorral és 3 dl tejjel, kihűtjük.
Közben habosra keverünk fél margarint és a kettőt jól elkeverjük, ezzel töltjük meg a piskótát. Ezt hideg helyre tesszük.
Öntet: 5 tojássárga, 120g cukor, 2 vaníliacukor, 1 mokkáskanál fahéj, 2 ek kakaópor, ezeket jól kikeverjük.
Közben 2,5 dl tejből és 10 dkg csokiból csokistejet készítünk (főzünk). (Én maradék csokikat szoktam használni mikor mennyi van 10 dkg nem szokott lenni. )
Közben 15 g zselatint 1 dl langyos vízbe áztatunk.
A kikevert öntetre ráöntjük a forró csokistejet és felfőzzük, levesszük a tűzről és belekeverjük a zselatint. Ha kihűlt hozzákeverünk 2,5 dl felvert habtejszínt kevés rumot.
Egy jénait kivajazunk vékonyan , a piskótatekercset vékony szeletekre vágjuk és a jénait kirakjuk a szeletekkel, majd lelocsoljuk az öntettel ismét piskóta + öntet+ piskóta+ öntet míg el nem fogy, felül öntet legyen. Hűtőbe rakjuk, tálalás előtt egy nagy kerek tálra borítjuk, pár perc múlva kiesik a tálból, szeleteljük.
A piskóta készítéséhez kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk, majd a tojásokat és a cukrot robotgéppel 4 perc alatt kihab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagy tortaformát kikenünk és liszttel beszórjuk. A tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukor felével, majd megsózzuk és a sütőport is belekeverjük. Ezután hozzáadjuk az átszit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a porcukorral keverd habosra. Add hozzá a tojássárgákat, szitáld bele a lisztet, és végül óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert fehérjét. Sütőpapírból vágj ki hat darab...
Elkészítési idő: kb 2 óra Nehézség: KönnyűNajskôr si vlašské orechy zomelieme na jemno.Pridáme k nim prášok do pečiva, múku a štipku soli.Premiešame.Potom si oddelíme žĺtka od bielkov .Bielka si odložíme do chladničky.Mäkk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű