600 g tehéntúró (zsíros)
250 g keksz
100 g vaj
3 tojás
100 ml tejföl (zsíros)
150 g cukor
1 teáskanál reszelt narancshéj
vanília
narancslekvár
A darált kekszet kavard össze a vajjal. Egy lekapcsolható oldalú tortaformát kenj ki vajjal, vagy béleld ki papírral és nyomkodd bele a kekszes masszát, félórára tedd hűtőbe. A tehéntúrót mixerrel keverd ki, hogy csomómentes legyen, add hozzá a cukrot, a tojást, a tejfölt, vaníliát és a citromhéjat. A kekszre kend rá a túrós masszát és 180 fokos sütőben süsd félórán keresztül. Mikor langyosra hűlt a tetejére kenj narancslekvárt, de akár friss naranccsal is díszítheted.
Liszt és vaj a kapcsos tortaforma kivajazásához. 1. A margarint, a cukrot és a vaníliás cukrot keverőgéppel habosra keverem hozzáadom a rumot és jól elkeverem vele. 2....
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: KönnyűA málnaszósszal kezdünk. A cukorral felfőzzük a málnát, öntünk hozzá egy kis vizet, felforraljuk, és besűrítjük a keményítővel. Akit zavar, ha benne van a mag, át is passzírozhatja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kakaós kekszet ledaráljuk, és összedolgozzuk a megolvasztott vajjal. Egy 18 cm átmérőjű, kapcsos tortaforma alját és oldalát kibéleljük sütőpapírral, és az aljába nyomkodjuk a ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű