600 g tehéntúró (zsíros)
250 g keksz
100 g vaj
3 tojás
100 ml tejföl (zsíros)
150 g cukor
1 teáskanál reszelt narancshéj
vanília
narancslekvár
A darált kekszet kavard össze a vajjal. Egy lekapcsolható oldalú tortaformát kenj ki vajjal, vagy béleld ki papírral és nyomkodd bele a kekszes masszát, félórára tedd hűtőbe. A tehéntúrót mixerrel keverd ki, hogy csomómentes legyen, add hozzá a cukrot, a tojást, a tejfölt, vaníliát és a citromhéjat. A kekszre kend rá a túrós masszát és 180 fokos sütőben süsd félórán keresztül. Mikor langyosra hűlt a tetejére kenj narancslekvárt, de akár friss naranccsal is díszítheted.
A tésztához a megtisztított, karikára vágott sárgarépát a többi hozzávalóval együtt turmixgépben, vagy késes aprítóban összedolgozzuk. 22 centis, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTálba tesszük a hozzávalókat és robotgéppel összedolgozzuk, ha a tészta sűrűvé vált kivajazott sütőformába öntjük és 180 fokon 40 percen át sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd ketté vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diót, a cukrot, a lisztet és a vaníliát egy edénybe tesszük, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, hogy ne legyen csomós. Lassú tűzön addig főzzük, amíg krémesedni kezd, amikor kezd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű