20 levél bazsalikom
2 szál petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
2 közepes db avokádó
2 ek olívaolaj
2 ek limelé
1 tk lime héja
40 g parmezán sajt (frissen reszelt)
1 teáskanál chilipehely
100 g bacon
só ízlés szerint
400 g spagetti tészta
4 l víz
A bazsalikom- és a petrezselyemleveleket, a fokhagymát, az avokádóhúst és az olajat botmixerrel pürésítjük.
Az avokádópüréhez keverjük a lime héjat és a lime levét, a parmezán és a chilipehely felét.
A bacont kb. 1 cm szélességű csíkokra vágjuk, forró serpenyőben ropogósra sütjük, papírtörlőn hagyjuk szűrődni.
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
A tésztát elkeverjük az avokádópürével. A baconnal, a maradék chilipehellyel és parmezánnal megszórva tálaljuk.
A tésztát hagyományosan kifőzöm. Amíg ez készül, vékony karikára vágom a virslit, ezután kevés forró olajban megfuttatom, majd megszórom pirospaprikával. Egy mélyebb tűzálló tálba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálban a lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral, majd hozzáadjuk a margarint. Alaposan összedolgozzuk, míg morzsa állagú keveréket kapunk. (Jó, hogyha a tésztában bor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét felverem habbá és az összes többi hozzávalót beleöntöm, alaposan összekeverem. Hűtőben én 3 órát hagytam állni, forró, de nem nagyon lobogó vízben főztem ki a vi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű