20 levél bazsalikom
2 szál petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
2 közepes db avokádó
2 ek olívaolaj
2 ek limelé
1 tk lime héja
40 g parmezán sajt (frissen reszelt)
1 teáskanál chilipehely
100 g bacon
só ízlés szerint
400 g spagetti tészta
4 l víz
A bazsalikom- és a petrezselyemleveleket, a fokhagymát, az avokádóhúst és az olajat botmixerrel pürésítjük.
Az avokádópüréhez keverjük a lime héjat és a lime levét, a parmezán és a chilipehely felét.
A bacont kb. 1 cm szélességű csíkokra vágjuk, forró serpenyőben ropogósra sütjük, papírtörlőn hagyjuk szűrődni.
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
A tésztát elkeverjük az avokádópürével. A baconnal, a maradék chilipehellyel és parmezánnal megszórva tálaljuk.
A tejet, a tojást és a sót összeturmixoljuk. A 25 g útifűmaghéjra ráöntjük a tojásos tejet, majd nagyon gyors 5 másodperces mozdulattal összekeverjük villával és azonnal kiöntjük...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA pulykamellet csíkokra vágom, kevés olajon megsütöm, sózom. (Csak a húst sózom meg, a többit már nem, a feta úgyis elég sós.) Amikor már puha a hús, akkor a kockára vágott cukkini...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűTegyél a serpenyőbe egy nagy löttyintés olajat és bele a 2 fokhagymát félbe vágva. Piritsd 2 percig majd add hozzá a csipos paprikát picire vágva, 2 perc majd a kockára vágott 2 pa...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyűhttp://www.amiakonyhambolkikerul.hu/news/porkolt-mashogy-sutoben/
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű