Családireceptkönyv.hu

Tejszínes spenótos tészta


Írta:

Elk. idő: 12 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 g spenót (friss vagy mirelit, de nem püré!)
Fél fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
4-5 ek. (olíva)olaj
250 ml tejszín
500 g száraz tészta (javaslat: tagliatelle vagy széles metélt)

Bors
Szerecsendió
Ízlés szerint reszelt parmezán vagy másféle sajt

Elkészítés:


Tedd fel a tésztát főni. Figyelj arra, hogy ne főzd túl, és amikor leszűröd, tegyél félre egy keveset a főzővizéből. (Ez egy olasz trükk a még ízesebb, még sűrűbb szószokhoz – lásd lejjebb.)
Vágd apróra a hagymát és a fokhagymát. Egy nagy serpenyőben, az olajon párold meg a hagymát egy percig, add hozzá a fokhagymát és pirítsd még fél percig.
Add hozzá a spenótot, és párold meg. Ha mélyhűtött, akkor vedd kicsit lejjebb a lángot, hogy felolvadjon. Ha friss, akkor mehet nagy lángon, hogy hamar összeessen.

A spenótot nem kell túlfőzni. Mélyhűtött spenót esetén elég addig, amíg teljesen ki nem olvad, friss spenót esetén pedig amíg össze nem esik. Ez legfeljebb 3-5 perc.

Húzd le a lángról, és öntsd hozzá a tejszínt. Tedd vissza a tűzre, közepes lángon forrald be, közben ízesítsd sóval borssal, őrölt szerecsendióval ízlés szerint – bár a tejszín és a spenót is elég sokat felvesz ezekből a fűszerekből.
2-3 perc enyhe forralás után a tejszínes spenótos szósz kész. Ilyenkor önts hozzá egy keveset a tészta leszűrt főzővizéből – ez attól függ, mennyire szereted sűrűn vagy éppen hígan. Arra mindenképp számíts, hogy a tészta (főleg ha olaszosan al dente főzted) rengeteg folyadékot fel fog még szívni. Sűrítheted még némi reszelt parmezánnal, ez a meleg szósszal összekeverve hamar elolvad és átadja csodálatos ízeit.
Öntsd a leszűrt tésztát a tejszínes spenótos szószra, egy keverőkanállal vagy pár határozott mozdulattal forgasd össze, és már tálalhatod is.

Tejszínes spenótos tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: evilany
Húsos pogácsa
Húsos pogácsa

Tejben felfuttatjuk az élesztőt, belekeverjük a lisztet,a tojássárgáját, a tejfölt,végül az áttört húst és a vajat. Nyújtjuk,szaggatjuk,és kb. 20 percig sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Virslis hentestokány
Virslis hentestokány

A virslit karikázzuk fel. A vöröshagymát vágjuk fel nagyon apróra. Az uborkát vágjuk fel vékony csíkokra. Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Joghurtos spenótos tészta
Joghurtos spenótos tészta

Pároljuk meg a hozzávalókat, keverjük bele a joghurtot, ízesítsük és tálaljuk a tésztával

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos stangli
Sajtos stangli

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk