alók:
¼ bögre, apróra felvágott fokhagyma
¼ bögre finomra felvágott hagyma
2 evőkanál kurkumapor
700 ml almaecet
2 nagyon erős, apróra vágott csípős paprika
¼ bögre reszelt friss gyömbér
2 evőkanál reszelt friss torma
Elkészítés:
Az almaecetet leszámítva, keverjük össze a többi hozzávalót egy tálba, majd tegyük bele egy befőttes üvegbe, és töltsük fel almaecettel. Az üveg kétharmadát tegyék ki a szilárd hozzávalók, a negyedét pedig az ecet. Zárjuk le az üveget, és alaposan rázzuk fel. Tároljuk hűvös, száraz helyen két hétig. Mindennap rázzuk fel a keveréket, akár többször is.
Két hét eltelte után szűrjük át egy gézen. Kezünkkel nyomkodjuk ki a keveréket, hogy a lehető legtöbb hatóanyag kijöjjön belőle. A csípős paprikás, fokhagymás, hagymás, kurkumás, tormás összetevőt felhasználhatjuk saláták elkészítésekor is.
Használat:
Napi egy evőkanál a gyógyléből nagyszerűen erősíti az immunrendszert, védve ezáltal a meghűléstől, vírusos betegségektől.
Idővel érdemes a dózist növelni, de ahhoz, hogy hozzászokjunk az ízéhez, fokozatosan kell több adagot meginni.
Súlyosabb fertőzés esetén napi 5–6 evőkanállal is be lehet venni a gyógyszerből. A terhes nők és a kisgyerekek is fogyaszthatják, kisebb mennyiségben.
Ajánlott egy kevés narancsot, vagy citromot is elfogyasztani, miután megittuk az italt, hogy elnyomja az erős, csípős ízt.
A kiflt felkarikázzuk és 200 fokra melegített sütőben 8-10 perc alatt megpirítjuk. Összekeverjük a langyos tejet a mákkal, porcukorral, vaniliás cukorral, citromhéjjal és a tojás...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS A tojást a tejjel habosra felverjük, majd összekeverjük a liszttel és a reszelt sajttal. Sóval borssal és a kaporral fűszerezzük. A pulykamell szeleteket húskalapác...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű