Főzelék:
2 nagy szál újhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 nagy fej leveleire bontott - megtisztított saláta,
bazsalikom, só,
zsiradék,
víz,
tápiókaliszt (ha szükséges)
Bundás parizer: kb. 1,5 dl csicseriborsó liszthez adtam kevés sót és annyi vízzel kikevertem, hogy sűrű masszát kapjak.Ebbe forgattam meg a parizert és zsiradékon kisütöttem.
A zsiradékon kicsit megsütöttem a felszeletelt újhagymát és fokhagymát, majd hozzáadtam az aprított salátát is. Kicsit átforgattam a forró olajon az egészet és kevés vizet adtam hozzá. Pár percig így főztem, majd az egészet turmixoltam. Nekem picit híg lett, így egy kanál tápiókát is adtam hozzá. Ízesítettem sóval és tálalás előtt hozzákevertem apróra vágott friss bazsalikomot.
A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, és kockákra vágjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Beledobjuk a babérlevelet, borssal, sóval, delikáttal ízesítjük (ízlés szerint)...
Elkészítési idő:A hagymát ,megdinsztelem az olajon ,belevágom a császárszalonnát, virsliket karikákra és készre főzöm. Beleteszem a konzerv babot fűszerezem ízlés szerint. Legvégén a lisztből r...
Elkészítési idő:A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a zöldbabot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Vízzel felöntjük, összekeverjük....
Elkészítési idő: