Főzelék:
2 nagy szál újhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 nagy fej leveleire bontott - megtisztított saláta,
bazsalikom, só,
zsiradék,
víz,
tápiókaliszt (ha szükséges)
Bundás parizer: kb. 1,5 dl csicseriborsó liszthez adtam kevés sót és annyi vízzel kikevertem, hogy sűrű masszát kapjak.Ebbe forgattam meg a parizert és zsiradékon kisütöttem.
A zsiradékon kicsit megsütöttem a felszeletelt újhagymát és fokhagymát, majd hozzáadtam az aprított salátát is. Kicsit átforgattam a forró olajon az egészet és kevés vizet adtam hozzá. Pár percig így főztem, majd az egészet turmixoltam. Nekem picit híg lett, így egy kanál tápiókát is adtam hozzá. Ízesítettem sóval és tálalás előtt hozzákevertem apróra vágott friss bazsalikomot.
A káposzta külső leveleit szedjük le és vágjuk ki a torzsáját. A káposztát vágjuk vékony csíkokra. Majd tegyük egy lábasba és annyi vízzel és paradicsomlével öntsük föl, ami éppen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Olajon a zöldborsót puhára pároljuk, megszórjuk liszttel. 2. Majd engedjük fel tejjel vagy vízzel (kevesebb a kalória), ízesítjük petrezselyemmel és forraljuk készre a főzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott és csíkokra vágott fejes káposztát annyi vízben tedd fel főni, hogy az biztosan ellepje. Tedd mellé a meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát, adj hozzá sót és ze...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű