2 csésze (180 g) finomra aprított kókusz
1 + 1/2 csésze (230 g vagy 11-12) nagy medjool dátumok, kimagozott, apróra vágva
2 evőkanál + 2 teáskanál zselatin
héja és leve 4 nagy citrom (hozam 155ml gyümölcslé)
2 + 1/4 csésze (530ml) kókusztej
1/4 csésze méz
Melegítsük elő a sütőt 350F / 180C és a vonal az alapja egy 7 x 2 + 1/2 inch springform ón pergamen papír.
Tedd a kókuszreszeléket és a datolyát aprítóba és aprítsd 2 + 1 / 2-3 percig, amíg a keverék kezd találkozni,ha túlaprítod túl olajos lehet.Nyomkodd a formába és tedd hűtőbe,majd 15 percig süsd,rácson hűtsd ki.
Tedd 1/2 csésze szűrt vizet egy serpenyőben, és szórjuk a zselatint. Hagyjuk 5 percig, vagy úgy, amíg nem válik szivacsos megjelenésű és felszívta a vizet. Ezután finoman meleg legalacsonyabb hő megolvasztja a zselatin, állandó kevergetés mellett. Vegyük le a tűzről, hozzáadjuk a mézet és tovább kevergetve néhány másodpercig, amíg teljesen meg nem olvad. Tedd a citromlevet, és a lelkesedés a kókusztej egy nagy korsó vagy tálba, és habverővel a zselatin / méz keveréke. Tegyük félre, amíg a kéreg kihűl. Ez adja a töltelék egy lehetőséget, hogy indul sűrítő enyhén amelyek megkönnyítik öntsük a héja. Hozamok 1 + 1 / 2pt folyadék.
Összeszerelés:
Amint a kéreg teljesen lehűlt, öntsük a töltés lassan és óvatosan. Helyezzük a hűtőszekrényben, vigyázva, hogy ne slopping körül az útját, hogy a hűtő polcra, vagy ha nehéz lesz, hogy kiderül később. Azt írja, hogy 3/4 az út, majd tegye in situ előtt utántöltése a maradék folyadék egy csésze. Mindig tartsuk szem előtt körülbelül becsapta a hűtő ajtaját egy darabig, abban az esetben, jogs a tölteléket. Hagyja legalább 4 órán át.
Épp ennek a külsejét tesztelem. A krém: málnakrém (kókusztejes, chia magos, citromhéjas, zselatinos) lesz, inkább savanykásra állítva (az alja épp elég édes szerintem). Tetejére lehet kerül egy kis csokimáz.A datolyán kívül nem édesítem.
Semmi extra, így csináltam: áztatott datolyát kókusszal összekevertem, nekem kellett bele pici zsiradék is, formát kibéleltem vele, hűtőbe tettem, majd megsütöttem.(Buczkó Anett)
A tésztához: A cukrot, a lisztet 6 evőkanál vízzel jól kikeverjük. Hozzátesszük a darált diót és a tojások kemény habját, majd sütjük. A töltelékhez: A vajat, porcukrot, tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tortaformát kivajazzuk. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a tojásokat hozzáadjuk, majd a lisztet a sütőporral és a kemé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. 2. A tojássárgákat fehéredésig keverem a porcukor egyharmadával és a sóval meg a reszelt citromhéjjal. 3. A tojásfehérjébe belecsorgatom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémet főztem meg. Egy tapadásmentes lábosba öntöttem a tejszínt, a vizet és belekapartam a vanília magjait. A krémport, tojássárgát kevés vizes tejszínnel csomómentesr...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes