1 bögre csipkebogyóvelő
darált dió
2-3 ek kókuszolaj
citromlé,méz,mézeskalács fűszer
Szafi világos piskóta lisztkeverék
Egy bögrényi csipkebogyóvelőt összekevertem darált dióval, 2-3 kanálnyi kókuszolajjal, citromlével, mézzel, mentes mézeskalács fűszerkeverékkel és annyi Szafi világos piskóta lisztkeveréket adtam hozzá, amennyit felvett. Így egy tál falától elváló, két sütőpapír között nyújtható masszát kaptam. Nyújtás után lisztezett formakiszúróval formáztam.
Addig sütöttem, míg kívül ropogós réteget kapott.
Az íze nagyon meglepett: mézes puszedli ízű lett.
Hozzáadjuk a megmaradt 1 dl langyos tejet, az egész tojást, a sót, a cukrot, és az olvasztott margarint. Az egészet jól összegyúrjuk, hogy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos, sütőporos lisztet. Egy 24*22 cm-es sütőpapíros tepsibe simítjuk, majd 180 fokon megsütjük. Amíg sül, elkészí...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA vajas, leveles tésztát a felhasználásig tartsuk hűtőben, és hidegen dolgozzunk vele. A tészta lapokat vágjuk fel három egyforma téglalapra, és helyezzük sütőpapírral borított...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet darabokra tördeljük, nem kell túl apróra, így szebb lesz. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, a tejet hozzáadjuk és jól összekavarjuk. A kekszdarabokat egy tortaformába,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű