a tésztához:
◾6 tojás
◾3 dl tej
◾2 dl olaj
◾22 dkg liszt
◾30 dkg cukor
◾7 dkg cukrozatlan kakaópor
◾1 tasak vaníliás cukor
◾1 tasak sütőpor
A krémhez:
◾15 dkg fehér csokoládé
◾12 dkg kókuszreszelék
◾5 dl tej
◾2 tojássárgája
◾1 teáskanál étkezési keményítő
◾15 dkg cukor
◾3 dl habtejszín
◾15 dkg meggy (befőtt)
◾1 tasak zselatin (2 tasak 10g-os Dr Oetker)
A tetejére:
◾5 dkg kókuszreszelék
◾2 tasak vaníliás cukor
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, jól összekeverjük. A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaót és a sütőport is belekeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan beleforgatjuk a másik masszába. A tésztát elosztjuk két sütőpapírral bélelt tepsiben és 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Amíg elkészül, megcsináljuk a krémet. A tejet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és felforraljuk, majd belekeverjük a darabokra tördelt csokoládét is. Folyamatosan kavargatjuk, amíg el nem olvad, majd levesszük a tűzről. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, a vaníliát és a keményítőt is belekeverjük. Felöntjük a langyosra hűtött tejjel és lassú tűzön újra főzni kezdjük. Ezután hagyjuk kihűlni. A zselatint feloldjuk 3 evőkanál vízben, majd belekeverjük a krémbe. A habot felverjük és hozzákeverjük a hideg krémhez, fél órára hűtőbe tesszük. A krém felébe keverjük a lecsöpögtetett meggyet, megkenjük vele az egyik lapot. Befedjük a másik lappal, eloszlatjuk rajta a maradék krémet és megszórjuk a vaníliás kókuszreszelékkel.
Nagyon ízletes és dekoratív sütemény, tökéletes vendégváró! A lapokat könnyedén el lehet készíteni, a krémmel kicsit több dolog van, de megéri kipróbálni!
A zselatint elkeverem kevés forró vízben, néha ránézek és meg keverem, nehogy összeálljon. A túrót a joghurtot a vaníliás cukrot és a kristály cukrot össze dolgozom homogén mass...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra melegítjük. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében kikeverjük. A masszát a kivajazott, magas falú formába öntjük, a tepsit párszor a konyhapulthoz ütögetjük, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először a tölteléket készítem el: az almát meghámozom, kimagozom, negyedekre vágom, és nagylyukú reszelőn lereszelem. 4. Rádobom a kis kockákra vágott, hideg vajat, és kézze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű