menu

Családireceptkönyv.hu

Banán szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához

5 tojás (közepes méretű)
150 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
150 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
Krémhez

4 levél Dr. Oetker Lapzselatin
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding banános
400 ml tej
60 g cukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
200 ml hideg habtejszín
Ezenkívül

1500 g banán (kb. 7-8 darab)
300 g étcsokoládé
2 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítés:


Előkészítés

A tepsit (kb. 25x30 cm) kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tojást egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 perc alatt habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a vanillincukrot és a cukrot, és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és alacsony fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk, majd a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A megsült süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A lapzselatint a tasakon lévő használati utasítás alapján feloldjuk. A pudingot a tasakon lévő használati utasítás alapján 60 g cukor hozzáadásával elkészítjük. A zselatint a még meleg pudinghoz keverjük, majd hozzáadjuk a rum aromát. A pudingot egy tálba öntjük, hidegvízbe állítjuk, és folyamatos kevergetés mellett kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt pudingot konyhai robotgéppel átkeverjük, majd hozzáforgatjuk a tejszínhabot.

A tejszínes pudingkrémet a tésztára rétegezzük, tetejét elsimítjuk, fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.

A banánokat meghámozzuk, kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. Majd a krémet a banánkarikákkal befedjük.

A csokoládét 2 evőkanál napraforgó olaj hozzáadásával gőz felett felolvasztjuk, majd a csokoládémázzal a sütemény tetejét bevonjuk. A máz megszilárdulását követően a süteményt melegvízbe mártott késsel felszeleteljük.

Tálalás

Kb. 18 szelet

Banán szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ágnes
Inteligens krémes
Inteligens krémes

A tojássárgáját a cukorral és a lágy vajjal vagy margarinnal habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet, a vaníliás cukrot és a tejet. Végül belekeverjük a habbá vert tojásfe...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Nyújtott rétes
Nyújtott rétes

Mindent összegyúrtam,ha még kicsit ragad a kezünkhöz összeállítás után,akkor csak a kezünket lisztezzük és újra gyúrjuk,míg egy könnyen formálható,de nem ragacsos tésztát kapunk P...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: józsefné
Így készül a tökéletes piskóta a nagyi szerint
Így készül a tökéletes piskóta a nagyi szerint

A sütő bekapcsolása az első lépés. Semmi értelme később ezzel próbálkozni. Amíg a tésztát összeállítjuk, a sütő remélhetőleg eléri az ideális 180 °C-t. Az előzőleg jól lehűtött...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Mézes kalács
Mézes kalács

Gyúrjuk jól össze előző este. Nyújtsuk kb. fél centi vastagságúra, szaggassuk sütőformával. Előmelegített sütőben kb. 200-220 fokon, max. 6 percig süssük. Sütésnél megdagad. Máz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk