240 g rizsliszt (paleo diétában pl.mandula liszt),
5 g tápióka keményítő,
80 g eritrit,
200 g kókuszolaj,
1 csipet só
Sajtos rész:
550 g “sajtkrém”,
200 g rizskrém (paleo diétában cocomas),
4 tojás,
100 g kókuszolaj,
200 g eritrit,
1/2 rúd vanília kikapart magjai
Eper
A sajtkrém elkészítésével kezdjük, jó ha van ideje megdermedni :) Ez nem más, mint az általam készített cukkini krémsajt amit ebben az esetben tényleg csak csipet só kerül és nem került bele semmilyen fűszer. A linken szereplő adag dupláját készítettem el, tökéletesen megfelelt a tortának.
A tésztához a hozzávalókat összegyúrtam és fóliába csomagolva a hűtőben pihent, amíg a krémet elkészítettem.
A krémhez a tojásokat kihabosítottam a cukorral, hozzáadtam a kókuszolajat, kevertem, majd a rizskrémet, kevertem, aztán a vaníliát és a sajtkrémet és alaposan összedolgoztam.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma aljába nyújtottam, úgy, hogy legyen kb 0,5-1 cm magas széle is. Ez nekem kissé rusztikusra sikerült, de sebaj
Erre kanalaztam a krém felét, amit aztán kiraktam egy sor eperrel.
Majd a krém másik fele következett és a tetejére szintén eper.
180 fokra előmelegített sütőben 60-65 percig sütöttem. Bő fél óra múlva érdemes megnézni, ha nagyon barnul a teteje vissza kell venni 160 fokra a sütőt és érdemes egy sütőpapír lapot a tetejére tenni.
Egész picit rezgős még amikor elkészül, de kihűlés után remekül szeletelhető
A darált kekszet a vajjal összemorzsoljuk, és folpackkal kibélelt tortaformába nyomkodjuk kis peremet hagyva. A rizst megfőzzük, hűlni hagyjuk. Felverjük a tejsz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd elő 170 fokra. A tésztához a hozzávalókat alaposan keverd össze, majd simítsd kb. 20-22 cm átmérőjű sütőtálba. A sajttorta töltelékéhez a mascarponét a cukorra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet ledaráljuk annyira, hogy a finom szemcsék mellett maradjon egy kevés, durvább darabka is, majd összedolgozzuk az olvasztott vajjal. Az egyik felét egy, az alján sütőpapír...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: Könnyű1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből cukorral kemény habot verünk, majd beletesszük a sárgáját, végül hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. 2. A massz...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Nehéz