50 g kókuszliszt (zsírtalanított)
1 ek. lenmagliszt
3 db. egész tojás
25 g eritrit
fahéj
1 kk. só
1 kk. szódabikarbóna
almaecet
3 nagy ek. útifűmaghéj
1 ek. kókuszzsír felolvasztva
1 dl víz
A tojásokat és a vizet külön kevertem össze, majd beleforgattam a száraz részt. 10 percet állni hagytam, utána sütőpapíron formáztam. Annyira nyilván nem fonható könnyen, mint egy búzalisztes tészta, de azért egész könnyű vele dolgozni. Végül lekentem egy kis tojással és 30 percig sütöttem. Érdemes nézegetni, nehogy megégjen. (12 g CH)
175 fok 35 perc
Túl vizesnek tűnik a tészta.Tettem hozzá még 4 ek tápiókát,1 ek útifűmaghéjat(dupla adaghoz).Formázható,de egyszerre lágy és törős.
1 dl langyos tejben egy kk. cukor hozzáadásával felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval fakanállal vagy robotgéppel jól kikeverjük, majd hólyagosra dagasztjuk. (Kicsit...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz aranymazsolát és az aszalt szilvát kb. 10 percre vízbe áztatjuk. Az aszalt barackot felaprítjuk, hozzáadjuk az aszalt áfonyához, majd az áztatás után lecsepegtetett a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű250 g lisztből, 25 g élesztőből, csipetnyi cukorból és megfelelő mennyiségű langyos tejből lágy kovászt készítünk. Ha jól megkelt összedolgozzuk 750 g liszttel, 20 g sóval, kávéska...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA langyos tejhez keverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a sütőport és összekeverjük. Az élesztős tejet elkeverjük a joghurtt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű