50 g kókuszliszt (zsírtalanított)
1 ek. lenmagliszt
3 db. egész tojás
25 g eritrit
fahéj
1 kk. só
1 kk. szódabikarbóna
almaecet
3 nagy ek. útifűmaghéj
1 ek. kókuszzsír felolvasztva
1 dl víz
A tojásokat és a vizet külön kevertem össze, majd beleforgattam a száraz részt. 10 percet állni hagytam, utána sütőpapíron formáztam. Annyira nyilván nem fonható könnyen, mint egy búzalisztes tészta, de azért egész könnyű vele dolgozni. Végül lekentem egy kis tojással és 30 percig sütöttem. Érdemes nézegetni, nehogy megégjen. (12 g CH)
175 fok 35 perc
Túl vizesnek tűnik a tészta.Tettem hozzá még 4 ek tápiókát,1 ek útifűmaghéjat(dupla adaghoz).Formázható,de egyszerre lágy és törős.
A töltelékkel kezdem, hogy legyen ideje langyosra hűlni. A vajat megolvasztom, majd a finomra vágott hagymát puhára párolom rajta. Hozzáadom a húst és nagy lángon fehéredésig süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a felfutott éles...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzokásos módon kalácstésztát dagasztunk, majd kb. 30-35 percig hagyjuk kelni. Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk és elfelezzük: Mindkét darabot kinyújtjuk, 2-3 mm vastag...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKalacs 1 cs szaritott eleszto 1deci tejben cukorral futtatni 0.5 kg liszt, só, 5 deka cukor, 5 deka puha vajjal elkeverni Elesztot, 1 felvert tojast, 2 deci tejet fokozatosan ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes