90 dkg liszt
5 tojás sárgája
6 dl tej
10 dkg kristálycukor
só
3 ek étolaj
6 dkg élesztő
Töltelék:
kristálycukros kakaópor
baracklekvár
A tésztából 4 cipót készítünk, fél órát kelni hagyjuk.
Téglalap alakúra sodorjuk, olvasztott margarinnal megkenjük, de csak a kakaósat. Meghintjük cukrozott kakaóval, hosszában feltekerjük. Lekvárosat ugyanígy és a kettőt összefonjuk. Kikent tepsibe fektetjük, tojással lekenjük. 150 fokon, légkeverésen 40-50 perc alatt aranybarnára sütjük.
Dagasztani, keleszteni, lisztezett deszkán 2 db-ra vágni, a darabokat kinyújtani. Az egyikre rákenem a diós tölteléket (15 dkg darált dió, 1 marék mazsola, 10 dkg cukor, 1 csomag v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverd össze az élesztővel. A cukrot keverd a vízbe és lassan öntsd hozzá a liszthez és kezd el gyúrni. Tedd bele az olajat és a masszát gyúrd amíg, a tészta már nem raga...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A tészta alapanyagait összekeverjük, megdagasztjuk. 2. Amikor megkelt a tészta, kiöntjük a meglisztezett deszkára. 3. A tésztát 6 felé osztjuk. 4. Közben kikeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet kimérem, hozzáadom a sót és a kakukkfüvet, majd a nagyobb darabokra szedett hideg vajjal morzsává morzsolom (késes robotgép aranyat ér). Végezetül hozzáadom a tejfölt, és...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű