2,5 dl habtejszín
1 egész tojás
1 tojásfehérje
csipet só
3 ek. cukor
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 tojás sárgája
1 egész tojás a lekenéshez
Dagasztógépbe teszem a hozzávalókat a tojássárgája kivételével és hagyom, hogy a gép szép hólyagos tésztát készítsen. Kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd lisztezett felületre borítom. Kétharmad részéből kb. 40 cm hosszú rudat sodrok, amit félbehajtok és megcsavarok. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem, a közepébe egy nyújtófával mélyedést készítek. A tojássárgáját kevés tejjel elkeverem és a mélyedést kikenem vele. A maradék tésztából három vékony hurkát sodrok, megfonom és a mélyedésbe teszem.
Hagyom duplájára kelni, lekenem az egészet a tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben sütöm kb. 30 percig. Ha szükséges félidőben letakarom a tetejét, hogy ne égjen meg.
Langyos tejben 1 ek. cukorral felfuttattam az élesztőt. A lisztet összekevertem a maradék cukorral, csipetnyi sóval, a citrom reszelt héjával és levével, majd hozzáadta a vajat, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre Hozzávalók: – 8 bögre finomliszt (pont 1 kg) – másfél bögre porcukor (30 dkg) – 3 teáskanál szódabikarbóna – 1 evőkanál mézeskalács fűszer...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a két egész tojást. Ezután keverjük jó habosra, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele az olvaszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAmíg az élesztőt felfuttatjuk,a lisztet,tojást és a többi hozzávalót összemorzsoljuk. Hozzáöntjük az élesztőt és elkészítjük a tésztát. - A kelesztő tálban állítom össze,majd az as...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű