Családireceptkönyv.hu

Kelt kalács, bukta, tészta


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


500 g finomliszt
250 ml tej
75 g margarin
50 g cukor
40 g élesztő
2 db tojás
1 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromhéj
só ízlés szerint
4 ek tej

Elkészítés:


Az élesztőt a szokott módon cukorral, meleg tejben megáztatjuk.
Majd a liszt közepébe öntjük, a tejet, margarint, 2 db tojást, vaníliás cukrot, citromhéjat, sót ízlés szerint hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk, dagasztjuk.
20 percig pihentetjük.
Majd tetszőlegesen formázzuk, ízlés szerinti töltelékkel megtöltjük. A tojássárgáját 4 evőkanál tejjel összekeverjük, és a tetejét megkenjük vele.
Újból 20 percet pihentetjük.
A gáztepsit zsiradékkal kikenjük (én étolajjal szoktam), beletesszük a tésztát. Majd 200 fokon sütjük addig, ameddig szép barna színe lesz, mint a kenyérnek. Jó étvágyat!

sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés

Trükkök, tippek, praktikák:


.A fotón látható kalács egyik rúdjához 200 g kész máktölteléket használtam, a másik rudat kb 200 g nesquik kakaóporral töltöttem meg.

Kelt kalács, bukta, tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Szandra
Kakaós - diós fonat
Kakaós - diós fonat

1. A túrót keverjük össze a cukorral, a tojással, a csipet sóval és az olajjal. 2. A lisztet szitáljuk át és keverjük el a sütőporral, majd adjuk a felét a túrós masszához. Keverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bory mama
Almás-diós őzgerinc szeletek
Almás-diós őzgerinc szeletek

A két darab almát meghámozzuk, apró lyukon lereszeljük. A tojást a cukorral, reszelt citrom héjjal habosra keverjük 10 perc alatt. Hozzákeverjük a reszelt almát, tovább keverjük. (...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Expressz mákos bejgli
Expressz mákos bejgli

1. A töltelékhez a tejet felforraljuk a cukorral (közben elkeverjük benne a cukrot). Amikor felforrt a tej, lentebb vesszük a lángot alatta és hozzáadjuk a búzadarát, mellyel 1-2 p...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk