-25dkg liszt
-2 evőkanál só
-2 evőkanál olaj
-2 kávés kanál citromsav
-3dl víz
-ételszínező
A vizet, olajat és az ételszínezőt egy lábasba öntöm. Kimérem a lisztet, hozzáadom a sót és a citromsavat. A vizes keveréket felforralom, mikor forr akkor adom hozzá a lisztes keveréket. 2-3at forgatok a fakanállal és leveszem a tűzről, majd folytatom a keverést. Mikor már a liszt 'felszívta' a vizet akkor kiborítom a lábasból és kézzel egyneművé gyúrom, majd hűlni hagyom.
Ha kihűlt már mehet is a móka.
Mi vajas dobozban tároljuk a hűtő aljában
Nekem a fele adagból (ami 12,5dkg lissztel készül) lett egy tenyérnyi, 30dkg-os gombócom. Tehát az 5*12,5dkg lisztből lett 5db 30dkg-os gombóc.
-Mi bolero italport főzünk még bele, a szín-illat kedvéért.
A meghámozott és megmosott krumplit felkarikázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük. A feltéthez a vajat kikeverjük a fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, a res...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy darálóba, vagy aprítóba tesszük, és addig nyomjuk a gombot, míg a dió morzsás lesz. Ha Krémre van szükségünk, akkor tovább, így a dióból kicsapódnak az olajak, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat állandó kavarás mellett hosszú ideig sűrűre főzni, kisebb üvegekbe tölteni, szárazon kidunsztolni.
Elkészítési idő: 2 óra (min) Nehézség: KözepesA tojásokat a tejjel és egy kevés sóval és borssal habosra verjük, majd a serpenyőben megolvasztott vajhoz adjuk. A palacsintához hasonlóan hagyjuk a tojást egyenletesen szétfolyni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű