A recept 11 db mini csigára szól, a következő alapanyagokból készült:
- 115 gr hajdinaliszt
- 5 gr kölesliszt
- 20 gr barna rizsliszt
- 10 gr útifűmaghéj
- 1 tk Dt. Oetker porélesztő
- 85 ml laktózmentes tej
- 25 gr olvasztott Liga margarin
- pici só
- 1 csapott ek eritrit
- 1 kisebb tojás felverve (fele a tésztába, fele kenéshez)
Töltelék:
- 1 ek holland kakaópor
- 1 csomag házi készítésű vaníliás poreritrit
- 40 gr olvasztott Liga margarin
- 25 gr eririt
Az alapanyagokat robotgéppel összeállítottam majd 35-40 percet meleg helyen kelesztettem, kinyújtottam, megkentem a kakaós töltelékkel és feltekertem...Kb.2 centis karikákra vágtam, sütőpapíros tepsibe tettem és további 30 percet kelesztettem...A csigák oldalát a maradék felvert tojással lekentem és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütöttem.
A tejet meglangyosítom, elkeverem a cukorral, beöntöm a kenyér sütőgép tartályába, belemorzsolom az élesztőt. Ha kézzel készítem, akkor a dagasztó tálba öntöm. Átszitálom a liszte...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk tejben. A lisztbe beletesszük a sót, tojássárggáját, a tejfölt és az olajat, majd az élesztős tejet is. Összegyúrjuk, és 1,5 órán át elesztjük. Kinyújt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pitához valamennyi hozzávalóját turmixgépben egynemű masszává dolgozzuk. Sütőpapíros lemezre két egyenlő nagyságú korongot öntünk belőle ügyelve, hogy ne érjenek össze. 220 fokra...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz