menu

Családireceptkönyv.hu

Tepertős pogi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5kg sima, 0,5 kg rétes liszt
0,6 kg tepertő

Elkészítés:


Leveles topis pogi 1kg liszt- fele sima, fele retesliszt, 60dkg daralt topi, 2 tojassargaja, 2 ek olvasztott zsir, 1 kocka eleszto+cukor a felfuttatashoz, 7dl tej, 3 tk so. Az elesztot felfuttatjuk, majd a tobbi hozzavaloval lagyabb tesztat gyurunk, duplajara kelesztjuk. 3x sodorjuk, megkenjuk a topivel es hajtogatjuk 20 percenkent. Az utolso pihenes utan 2 cm- re sodorjuk, bevagdossuk a tetejet, kiszaggatjuk, tepsire rakjuk, megkenjuk tojassal es 20 percig kelesztjuk, 180 fokra elomelegitett sutobe sutjuk. Jo etvagyat :) :) :)

Tepertős pogi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Adrien
Sajtos bagett (Tescos)
Sajtos bagett (Tescos)

Az élesztőt morzsoljuk bele egy kisebb tálkába, öntsük rá a cukorral ízesített langyos tejet, majd lefedve futtassuk fel. A lisztet szitáljuk tálba, szórjuk rá a sót és burgonyapel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Croissant recept
Croissant recept

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval (kivéve a margarin) bedagasztjuk a tésztát. Hűtőben hagyjuk kelni 1-1,5 órát. Miután megkelt kicsit átgyúr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kenyér
Kenyér

Kenyér 1. Kovász reggel elkészítve: 40 dkg BL55 liszt, 2 dkg élesztő, 4 dl víz Délután a kovászhoz 60 dkg BL55 liszt, 2 dkg élesztő, 6 kk só, 2 dl víz, 5 dkg vaj, késhegynyi as...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ákos
Hamburger zsemle
Hamburger zsemle

A dagasztó tálba kimérem a kétféle lisztet, sót, olajat, tojást, joghurtot. Hozzáadom a felfuttatott élesztős tejet és sima tésztává gyúrom kb. 5 perc alatt. Ezután deszkára hel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk