0,5kg sima, 0,5 kg rétes liszt
0,6 kg tepertő
Leveles topis pogi 1kg liszt- fele sima, fele retesliszt, 60dkg daralt topi, 2 tojassargaja, 2 ek olvasztott zsir, 1 kocka eleszto+cukor a felfuttatashoz, 7dl tej, 3 tk so. Az elesztot felfuttatjuk, majd a tobbi hozzavaloval lagyabb tesztat gyurunk, duplajara kelesztjuk. 3x sodorjuk, megkenjuk a topivel es hajtogatjuk 20 percenkent. Az utolso pihenes utan 2 cm- re sodorjuk, bevagdossuk a tetejet, kiszaggatjuk, tepsire rakjuk, megkenjuk tojassal es 20 percig kelesztjuk, 180 fokra elomelegitett sutobe sutjuk. Jo etvagyat :) :) :)
A kulcskérdés a kürtőskalács készítésnél, hogy milyen formát is használj. Ahogy a képen is látszik, én ilyen speciális, kerámia formákat használok. De ha nincs ilyened se ess kétsé...
Elkészítési idő:Egy kelesztő tálban a liszt kivételével összekeverjük a tészta hozzávalóit. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, majd alaposan összegyúrjuk. Lágy tésztát kell kapnunk....
Elkészítési idő:Míg a sütő melegszik hagyni kell sűrűsödni. Bagettformába osztani a tésztát,magvakkal szórni és előmelegített 175 fokos,légkeveréses sütőben,35 percig sütni.
Elkészítési idő: