menu

Családireceptkönyv.hu

Tejes pereczsemle


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


30 dkg BL 80 kenyérliszt
1,5 dl langyos tej
1 dkg friss élesztő
2 evőkanál olaj
2 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
a főzéshez:
25 g (1/2 tasak) szódabikarbóna
1 evőkanál cukor
a kenéshez:
1 felvert tojás
nagy szemű só

Elkészítés:


A tejet meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot. A lisztet beleszitáljuk, a sót, az olajat hozzáadjuk. Dagasztógéppel lágy, de nem ragadós tésztát készítünk. Szobahőmérsékleten, lefedve 45 percet kelesztjük, majd lisztezett táblán átgyúrjuk. 8 db, egyenként 6 dkg-os részre vágjuk, gömbölyítjük. Felhasználásig 15-20 percet sütőpapíros tálcán pihentetjük.
Egy fazékban felteszünk 2 l vizet főni. Hozzáadjuk a cukrot és a szódabikarbónát. A forrásban lévő vízben a zsemléket oldalanként 25-25 másodpercig főzzük. Szűrőlapát segítségével a sütőpapírral kibélelt sütőedénybe pakoljuk. Tojással lekenjük a tetejüket, és éles késsel, pengével tetszőleges bemetszést ejtünk rajtuk. Megszórjuk mindet sóval, és 190-200 fokon 30 percet sütjük, vagy amíg szép barna nem lesz.

Tejes pereczsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: suhajpeter
Bögrés kenyér dagasztás nélkül
Bögrés kenyér dagasztás nélkül

1. A hozzávalókat kimérjük egy tálba. 2. Nagyjából az egészet összekeverjük egy villa segítségével. 3. Ezután összegyúrjuk. Nem kell tökéletesnek lennie, ez egy kétperces mutatvá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szénhidrátszegény, gluténmentes Ferdinánd tekercs
Szénhidrátszegény, gluténmentes Ferdinánd tekercs

Külön edényben keverjük össze a száraz és folyékony alapanyagokat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Míg a töltelék elkészül (pár perc), addig pihentessük a tésztát. Ezutá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrós batyu
Túrós batyu

A kenyérsütőgép üstjébe készítettem a vaj kivételével az összes hozzávalót. Elindítottam a dagasztást, majd kb. 10 perc múlva a vajat is az üstbe öntöttem. Szép hólyagos, kissé lág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bajor kifli  (főtt:)
Bajor kifli (főtt:)

az összes hozzávalóból dagasztunk egy közepesen lágy rugalmas tésztát.... 30 perc kelesztés jön... ezután 12 db..ra vágom... kigömbölyítem... még 10 percig hagyom... ezután négysz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk