Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kakaós csiga


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 3-4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g túró
250 g zabliszt/teljes kiőrlésű/graham liszt
1 db tojás
fél - 1dl tej/növényi tej/víz (én kihagytam)
fél csomag sütőpor
50 g édesítő (pl eritrit- stevia keverék)
5 ek olvasztott zsiradék
csipet só

Kenéshez:
2-3 ek kakaópor (cukrozatlan)
3 ek édesítő
2-3 ek olvasztott zsiradék vagy lekvár

Elkészítés:


Külön összekeverjük a száraz(liszt, sütőpor, só) és nedves( tojás, túró, folyékony kókuszolaj, édesítő) összetevőket.
Összegyúrjuk, lisztezett felületen 1-2 cm vastag téglalap szerűségre nyújtjuk, megkenjük zsiradékkal vagy lekvárral, megszórjuk a kakaós keverékkel.
Hosszabbik felétől kezdve jó szorosan feltekerjük, majd éles késsel 2-3 cm-es darabokat vágunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon légkeverésen 25 perc alatt megsütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egészséges életmód, Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
319. Hot-dog kifli
319. Hot-dog kifli

Dagasztani,1 ó kelesztés. 6 fele osztani, nyújtani,feltekerni,lespriccelni 30-60 p pihi. Spriccelni 200 fok 20-25 p

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Császárzsemle
Császárzsemle

A tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, de nem futtatjuk. Tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sót. A közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a vizet, az élesztős te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pálinkás csörögefánk
Pálinkás csörögefánk

Alaposan összegyúrjuk a lisztet, tojást, pálinkát, margarint, sót és annyi tejfölt, hogy rugalmas (de nem ragadós) tésztát kapjunk. Azonnal kinyújtjuk, olyan 1-1,5 mm vastagságúra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Réteges sajtos-vajas kifli - dagasztás nélkül
Réteges sajtos-vajas kifli - dagasztás nélkül

1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben e...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk