30 dkg cukkini (tisztítva mérve)
4 dl víz
1 ek. citromlé
1/2 tk. só
20 dkg cassava liszt (lásd a fenti ismertetőt!!)
10 dkg nyílgyökérpor
1,5 dkg útifűmaghéj
1 tk. szódabikarbóna
+
kókuszolaj a formázáshoz és sütéshez
A cukkinit tisztítsd meg, hámozd meg, vágd kockára és 4 dl vízben főzd meg. A vízzel együtt turmixold le, vagy botmixerrel pürésítsd. Add hozzá a sót, citromlevet. keverd el. A száraz hozzávalókat vegyítsd el, add a cukkinis püréhez, alaposan keverd el majd hagyd állni 5-10 percet. Egy szilikonos nyújtólapot olajozz be vékonyan, a tésztát oszd szét kb 10 részre, vagy lehet több is, ha kisebb lángost akarsz. Tegyél egy tésztadarabot a nyújtólapra és olajos kézzel lapítsd szét kis mozdulatokkal. Ha esetleg valahol szétszakad, az nem baj. Ha serpenyőben sütöd, akkor forrósítsd fel, kend ki olajjal, tedd bele a lángost és közepes tűznél süsd meg mindkét oldalát. Ha sütőben akarod sütni, akkor a kinyújtott tésztákat óvatosan tedd sütőpapíros tepsire, előmelegített 165 fokos légkeveréses sütőben süsd kb 15-18 percig, félidőben fordítsd meg a lángosokat. A sütési idő sütőnként változó lehet, többször ellenőrizd.
A kifliket 1,5-2 cm vastagságúra szeleteljük, és éjszakára száradni hagyjuk. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a szegfűszeggel, a fahéjjal és a vaníliás cukorral ízesítjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk és megpíritjuk. A tejfölt alaposan kikeverjük. A sajtot lereszeljük. Ha a tészta kifőtt akkor egy j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egyedényes darált húsos penne elkészítéséhez egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a zsírt vagy olajat. Megpirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Amikor kezd üvegesedni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba szitáltam a lisztet, a közepébe mélyedést formáztam, beleütöttem az egész tojásokat, rászórtam a sót és villával kevergetve hozzáöntöttem apránként a vizet. Amikor összeá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes