1 csirkemellfilé
1-1,5 evőkanál nyílgyökérliszt
törött bors
só
a bundázáshoz:
12,5 dkg főtt tojásfehérje rúd
2 kisebb tojás
1 evőkanál nyílgyökérliszt
1 teáskanál olvasztott zsír (mindegy milyen)
törött bors
só
A csirkemellet 4-5 csíkra vágjuk. Sózzuk borsozzuk. Egy zacskóba tesszük a lisztet és a csirkemell csíkokat. A száját összefogva összerázzuk. A lisztes húsdarabokat a bundázáshoz készített masszába forgatjuk, amihez előzőleg minden hozzávalót turmixgépbe téve simává dolgozunk. Közepes lángon, bő zsírban mindkét oldalán szép pirosra sütjük.
A húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjszak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Tepsibe szor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felszeleteljük, és egy tálba tesszük. A joghurtba keverjük a fűszereket, a zúzott fokhagymát és 3 evőkanál olíva olajat is, összekeverjük a csirkével. Lefedjük és legalább 3...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: NehézA gombát nagyobb darabokra vágjuk, majd egy felforrósított serpenyőben előpirítjuk, amikor kapott egy kis kérget, kevés olajjal meglocsoljuk, és kevergetés nélkül hagyjuk még pirul...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű