Családireceptkönyv.hu

Szezámmagos csirkefalatok


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


800 g csirkemell
6 ek liszt (kb.150 g)
3 ek keményítőliszt (kb.50 g)
1 ek olaj
1 tojás
1 cs só
1 1⁄2 tk sütőpor
200 ml víz
250 g ketchup (szósz)
2 ek méz (vagy ízlés szerint, szósz)
1 tk csípős paprikakrém (vagy ízlés szerint, szósz)
4 ek szezámmag (szósz)
szójaszósz (szósz)
olaj (kisütéshez)

Elkészítés:



Jelenleg itt vagy: Főoldal > Szárnyas receptek > Csirke > Csirkemell > Szezámmagos csirkefalatok
Szezámmagos csirkefalatok recept


Galéria (1)
Szezámmagos csirkefalatok
Beküldve: 2014.12.01.
Kategória: Csirkemell
Küldte: Rumanne Nagy Szilvia
Látták: 131
Ennyien nyomtatták ki: 0
Miben készült? Főzőlap
Melyik évszakban? Egész évben
Konyha: Amerikai, Magyar, Szlovák
Fogás: Ebéd, Vacsora
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 3.99 csillag 12 értékelés alapján
Nehézségi szint:
Kezdőknek

Elkészítési idő:
50 perc

Mennyiség:
4 fő részére

Mennyibe kerül?
Megfizethető


Hozzávalók:
800 g csirkemell
6 ek liszt (kb.150 g)
3 ek keményítőliszt (kb.50 g)
1 ek olaj
1 tojás
1 cs só
1 1⁄2 tk sütőpor
200 ml víz
250 g ketchup (szósz)
2 ek méz (vagy ízlés szerint, szósz)
1 tk csípős paprikakrém (vagy ízlés szerint, szósz)
4 ek szezámmag (szósz)
szójaszósz (szósz)
olaj (kisütéshez)

Elkészítése:

A húst felkockázzuk, enyhén megsózzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat a lisztet, keményítőlisztet, sót, tojás, olajat, sütőport és annyi vizet, hogy sűrű masszát kapjunk. A húst beleforgatjuk a masszába. Közben elkészítjük az édes-csípős szószt: a ketchupot és a mézet összekeverjük, hozzáadjuk ízlés szerint a csípős paprikakrémet (vagy csiliport), szójaszószt és a pirított szezámmagokat.

A húst forró olajban kis adagokban kisütjük és megforgatjuk az édes-csípős szószban. Főtt rizzsel tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mi kicsit csípősebben szeretjük.

Szezámmagos csirkefalatok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkecomb - Bácskai fokhagymás csirkecomb
Csirkecomb - Bácskai fokhagymás csirkecomb

1. A csirkecombokat megtisztítjuk, elfelezzük, sózzuk, majd lisztbe forgatjuk, és olajon megsütjük. 2. Eközben egy lábosba fél liter vizet töltünk, beletesszük az erőleveskocká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar SÜLT CSIRKECOMBOK
SÜLT CSIRKECOMBOK

A csirkecombokat kenjük be sóval és borssal, majd kevés olajban süssük meg őket.Készítsük el a szószt a felsorolt hozzávalókból, majd öntsük rá a sült csirke combokra. Pároljuk a c...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Ropogós kacsasült pofonegyszerűen
Ropogós kacsasült pofonegyszerűen

A kacsamell bőrös részét nagyjából centinként beirdaljuk úgy, hogy közben nem vágunk bele a húsba. Előveszünk egy serpenyőt, és közepes lángon „szárazon” melegíteni kezdjük. Nagyj...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Töltött csirkemell
Töltött csirkemell

Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra. Helyezzük a csirkét egy vágódeszkára és 5 rést vágjunk minden mellre, ügyelve arra, hogy ne vágjunk teljesen át. Csirkét ízesítem sóval, borssal...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk