menu

Családireceptkönyv.hu

Szezámmagos csirkefalatok


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


800 g csirkemell
6 ek liszt (kb.150 g)
3 ek keményítőliszt (kb.50 g)
1 ek olaj
1 tojás
1 cs só
1 1⁄2 tk sütőpor
200 ml víz
250 g ketchup (szósz)
2 ek méz (vagy ízlés szerint, szósz)
1 tk csípős paprikakrém (vagy ízlés szerint, szósz)
4 ek szezámmag (szósz)
szójaszósz (szósz)
olaj (kisütéshez)

Elkészítés:



Jelenleg itt vagy: Főoldal > Szárnyas receptek > Csirke > Csirkemell > Szezámmagos csirkefalatok
Szezámmagos csirkefalatok recept


Galéria (1)
Szezámmagos csirkefalatok
Beküldve: 2014.12.01.
Kategória: Csirkemell
Küldte: Rumanne Nagy Szilvia
Látták: 131
Ennyien nyomtatták ki: 0
Miben készült? Főzőlap
Melyik évszakban? Egész évben
Konyha: Amerikai, Magyar, Szlovák
Fogás: Ebéd, Vacsora
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 3.99 csillag 12 értékelés alapján
Nehézségi szint:
Kezdőknek

Elkészítési idő:
50 perc

Mennyiség:
4 fő részére

Mennyibe kerül?
Megfizethető


Hozzávalók:
800 g csirkemell
6 ek liszt (kb.150 g)
3 ek keményítőliszt (kb.50 g)
1 ek olaj
1 tojás
1 cs só
1 1⁄2 tk sütőpor
200 ml víz
250 g ketchup (szósz)
2 ek méz (vagy ízlés szerint, szósz)
1 tk csípős paprikakrém (vagy ízlés szerint, szósz)
4 ek szezámmag (szósz)
szójaszósz (szósz)
olaj (kisütéshez)

Elkészítése:

A húst felkockázzuk, enyhén megsózzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat a lisztet, keményítőlisztet, sót, tojás, olajat, sütőport és annyi vizet, hogy sűrű masszát kapjunk. A húst beleforgatjuk a masszába. Közben elkészítjük az édes-csípős szószt: a ketchupot és a mézet összekeverjük, hozzáadjuk ízlés szerint a csípős paprikakrémet (vagy csiliport), szójaszószt és a pirított szezámmagokat.

A húst forró olajban kis adagokban kisütjük és megforgatjuk az édes-csípős szószban. Főtt rizzsel tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mi kicsit csípősebben szeretjük.

Szezámmagos csirkefalatok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mária
Fűszeres csirke felső comb sült krumplival tejszínes
Fűszeres csirke felső comb sült krumplival tejszínes

1. Csirkét be fűszerezem mindkét oldalát elő sütöm, az olajba teszek 1 gerezd fokhagymát. Utána tepsibe teszem a húst rá öntöm a fokhagymás olajat. mehet az elő melegített sütőbe k...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: maria
Ricotta sajtos csirke
Ricotta sajtos csirke

A csirket a hatanal szet vagjuk kivesszuk a hat csontjat es megforditva a mellenel szet lapitjuk.Besozzuk nemtulsagosan mert a ricotta sos .A csirke boret megemeljuk es ez ala to...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Sajtszószos rántott csirkemell
Sajtszószos rántott csirkemell

A húst csíkokra vágjuk és fűszerezzük. A szokásos módon panírozzuk, lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felszívja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Evelin
Duplán sajtos csirkemell
Duplán sajtos csirkemell

A csirkemellet megmossuk, a vizet lecsepegtetjük, majd késsel kinyitjuk, vigyázzunk arra hogy ne lyukadjon ki, egy kicsit húsklopfolóval megütögetjük. A fetasajtot a villával össz...

Elkészítési idő: 30-40 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk