6 dl víz
20 fej bodza virág
1,2 kg cukor
5 e.kanál citromsav
1 teás k. Aszkorbis sav
1 csipet Nátrium Benzonát
A vízben a cukrot felforralom bele rakom a citromsavat és a Nátrium benzonátot. Ezután a bodza virágokat is belerakom megvárom még rottyan egyet és hagyom benne kihülni. Amikor kihült gézen átszűröm és bele keverem az aszkorbinsavat is. Üvegekbe töltöm. Én ki szoktam dunsztolni.
A bodza virág tiszta legyen de nem szabad megmosni! Az aszkorbinsav (c vitamin) csak a végén kerüljön bele mert elveszti hatását ha forrón kerül bele.
A tököt mindig gyalulva teszem el, a cukkinit gyalulva, szeletelve, vagy nagyobb darabokba vágva rántott cukkinihez (csak a húsosabb keményebb fajták jók rántani valónak). A patiss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk a birsalmát, lereszeljük és egyből meglocsoljuk cintromlével. A vizet és a cukrot összekeverjük és odatesszük főni, amíg egy homogén szirupot kapunk. Hozzáadjuk a birsa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval jól elkeverjük, és 24 órát állni hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A dér csípte, teljesen érett, édes gyümölcsöt megmosom, kézzel egy kicsit összenyomkodom, és héjastól, magostól egy lábasba rakom. Ráöntöm a vizet, és lángelos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű