Családireceptkönyv.hu

Eper Dzsem


Írta:

Elk. idő: az eper víztart
Adag: kb.:4x 750ml ü
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 - 3 kg Eper
1 kg cukor
1 egész citrom szürt leve
a tartósításhoz Nátrium Benzonát

Elkészítés:


Az epret egy kis időre beáztatjuk majd szűrőben folyó víz alatt megmossuk. Szárát eltávolítjuk . Egy kis tálkával egészben hagyunk apróbb szemeket. Egy magas falú lábasban a hozzáadott cukorral , kézzel össze törjük , össze nyomkodjuk a többit.Ezután már az egész szemeket is hozzá adjuk.Egy citrom leszűrt levét is adhatunk hozzá. Felforraljuk és néha meg kavargatva lassú tűznél besűrítjük. Néha lehet ellenőrizni milyen a sűrűsége. Egy porcelán tányérra kanállal egy picit ki rakunk és ha megdermed el is készült a dzsemünk. Üvegekbe töltjük és minden üvegbe a végén szórunk egy ici-pici nátrium benzonátot. Lezárjuk az üvegeket és száraz dunsztba tesszük. Szép élénk piros színe marad ha nem sokáig főzzük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Palacsintához, süteményekhez kiváló. Esetleg ha nem akar besűrűsödni akkor dzsemfixel is lehet sűríteni. Én azt sem szoktam úgy ahogy a tasakon van. Megpróbálom besűríteni és úgy jobban kiadja az ízét.

Eper Dzsem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Birsalma kompót
Birsalma kompót

Tegyünk egy lábasba három liter vizet. Gyújtsunk alá. Dobáljuk bele a fűszereket. A citromot alaposan mossuk meg, dörzsöljük meg jól a héját, majd egy zöldséghámozóval csak a sárga...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Füge lekvár
Füge lekvár

Mosás után a fügék tetejét, kis kalap szerűen levágtam. Azon a felükön tettem ezt velük, ahol a kocsánnyal a fához kapcsolódnak és ahol a jellegzetes fehér tejet bocsátják ki, miut...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Eperlekvár recept - nagyiféle
Eperlekvár recept - nagyiféle

Az epret áztasd tíz percre hideg vízbe, majd csapvíz alatt öblítsd le jó alaposan. Távolítsd el a szárát, vágd kettő-négy részre, és tedd egy nagyobb tálba vagy lábosba. Szórd rá a...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Savanyú uborka gyöngyhagymával
Savanyú uborka gyöngyhagymával

Az uborkát és a hagymát megtisztítjuk, sterilizált üvegekbe töltjük kétharmad-egyharmad arányba. A vizet, az ecetet, a cukrot, sót, borsot, koriander és mustármagot egy lábasba ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk