Hozzávalók a tésztához: (16 darabhoz)
- 70 dkg liszt átszitálva
- 2 tojás
- 1,5 dl kefir
- 1 dl olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál kristálycukor
- csipet só
- 1 dl langyos tej
- 4 dkg friss élesztő
+ a tészták közötti kenéshez kb. 7 dkj puha vaj
Töltelék:
Nutella
+ a tetejére 1 tojássárgája
- 1 evőkanál tej
- 1 teáskanál cukor
A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépben bedagasztjuk, majd a kikapcsolt gépben duplájára kelesztjük (vagy kivesszük a gépből és a kelesztőtálban kelesztjük).
Kézi dagasztásnál az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi alapanyaggal bedagasztjuk a tésztát - letakarva duplájára kelesztjük.
3. Négy egyforma cipóra osztjuk. Kinyújtjuk az egyiket kör alakúra, egyenletesen megkenjük a vaj felével, kinyújtjuk a másik cipót is, ráhelyezzük a vajas tésztára.
4. Pizzavágóval vagy késsel 8 egyforma háromszögre vágjuk, a szélesebb részére helyezzük a csokikrémet, majd óvatosan (de azért picit szorosan) feltekerjük és kiflit formázunk.
A másik két cipóval ugyanígy járunk el.
5. Sütőpapíros tepsibe helyezzük, kelesztjük még kb. 15 percig, majd lekenjük a tojássárga + tej + kristálycukor keverékével, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük. (A sütési idő sütőfüggő.)
6. Amikor megsült, egy fatáblára helyezzük a kifliket, letakarjuk tiszta konyharuhával kb. 5-10 percig.
Langyosan a legfinomabb, amikor folyik benne a csokikrém. De másnapra sem keményszik meg benne a krém, és frissen tartó fóliával letakarva a kiflik is nagyon finom puhák maradnak.
az egészet összegyúrni és 1 óra hűtőbe pihentetni kinyújtani kb 4 mm vékonyra és formára vágni és sütőpapírra tenni tepsibe . Előmelegített 180 fok sütőbe megsütni ..
Elkészítési idő: 2 óraA kekszet összekeverjük a kakaóval, porcukorral, rumaromával, és annyi tejjel, hogy jól formálható masszát kapjunk. A 10 dkg vajat kikeverjük a 15dkg. porcukorral, kókuszreszelék...
Elkészítési idő: 1