Hozzávalók a tésztához: (16 darabhoz)
- 70 dkg liszt átszitálva
- 2 tojás
- 1,5 dl kefir
- 1 dl olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál kristálycukor
- csipet só
- 1 dl langyos tej
- 4 dkg friss élesztő
+ a tészták közötti kenéshez kb. 7 dkj puha vaj
Töltelék:
Nutella
+ a tetejére 1 tojássárgája
- 1 evőkanál tej
- 1 teáskanál cukor
A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépben bedagasztjuk, majd a kikapcsolt gépben duplájára kelesztjük (vagy kivesszük a gépből és a kelesztőtálban kelesztjük).
Kézi dagasztásnál az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi alapanyaggal bedagasztjuk a tésztát - letakarva duplájára kelesztjük.
3. Négy egyforma cipóra osztjuk. Kinyújtjuk az egyiket kör alakúra, egyenletesen megkenjük a vaj felével, kinyújtjuk a másik cipót is, ráhelyezzük a vajas tésztára.
4. Pizzavágóval vagy késsel 8 egyforma háromszögre vágjuk, a szélesebb részére helyezzük a csokikrémet, majd óvatosan (de azért picit szorosan) feltekerjük és kiflit formázunk.
A másik két cipóval ugyanígy járunk el.
5. Sütőpapíros tepsibe helyezzük, kelesztjük még kb. 15 percig, majd lekenjük a tojássárga + tej + kristálycukor keverékével, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük. (A sütési idő sütőfüggő.)
6. Amikor megsült, egy fatáblára helyezzük a kifliket, letakarjuk tiszta konyharuhával kb. 5-10 percig.
Langyosan a legfinomabb, amikor folyik benne a csokikrém. De másnapra sem keményszik meg benne a krém, és frissen tartó fóliával letakarva a kiflik is nagyon finom puhák maradnak.
A tölteléket célszerű előző nap elkészíteni, mert jól ki kell hűteni. A vizet a cukorral jól felforraljuk és utána ráöntjük a korábban már összekevert többi. A megadott mennyiség 6...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejben keverjük el a cukrot és forraljuk fel, majd alacsony hőmérsékleten gyöngyöztessük pár percig, amíg feloldódik a cukor. Apránként keverjük bele az átszitált lisztet, hogy n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A tejből mérjünk ki 100 ml mennyiséget, 1 ek. cukrot, és futtassuk fel az élesztőt. Majd a többi hozzávalóval gyúrjunk lágy tésztát. Ez annyira lágy, hogy nem is igénye...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz160 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy 20 cm x 20 m-es sütőtálat kibélelünk sütőpapírral. Elválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét felverjük habnak. Félretesszük. A sárgák...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű