menu

Családireceptkönyv.hu

Almás pite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tészta
30 dkg lisztből 15 dkg margarinból, 5 dkg porcukor, csipet só, 1 tojás, fél sütőporból készült, ha szükséges pár kanál tejföl! Az alma volt vagy közel 2 kg reszelve, egy kis citrom leve, cukor nem tudom mennyi, mert csak szemre, de nem szoktam nagyon édesre, és 1 ek. fahéj, a tésztára az alma alá búzadarát szoktam szórni! 26 cm-es tortaformában sütöttem 180 fokon 35 percig!

Elkészítés:


A tészta
30 dkg lisztből 15 dkg margarinból, 5 dkg porcukor, csipet só, 1 tojás, fél sütőporból készült, ha szükséges pár kanál tejföl! Az alma volt vagy közel 2 kg reszelve, egy kis citrom leve, cukor nem tudom mennyi, mert csak szemre, de nem szoktam nagyon édesre, és 1 ek. fahéj, a tésztára az alma alá búzadarát szoktam szórni! 26 cm-es tortaformában sütöttem 180 fokon 35 percig!

Almás pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anikó
Almás kavart tészta
Almás kavart tészta

A cukrot a tojásokkal összekavarjuk, majd az olajat és a tejet is hozzáadjuk. Miután kikavartuk, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, így egy híg, palacsintatészta szerű tésztát kap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
FÁNK - CSÖRÖGE
FÁNK - CSÖRÖGE

A hozzávalókat összegyúrjuk Lágy, gyúrt tészta finomságúnak kell lennie. Késfok vastagságúra elnyújtom, 10x10 cm-es kockákat vágok belőle és a közepébe, 3 cm-es távolságban, két v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Jolánka
Villámkalács (nem kell dagasztani)
Villámkalács (nem kell dagasztani)

Lemérünk 1/2 kg lisztet. Elveszünk belőle 3 evőkanállal, és két evőkanál olvasztott vajjal, vagy olajjal, 1 egész tojással, 3 evőkanál cukorral, 20 g élesztővel és egy bögre tejjel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Krémes
Krémes

A hájas lapokat megfelelő méretűre nyújtjuk,és a tepsi hátoldalán 180 C-on kb 10 perc alatt aranybarnára sütjük.A pudingport a vízzel, cukorral van.cukorral sűrűre főzzük,majd rögt...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk