Hozzávalók
1 liter tej
2 dl búzadara
2 dl cukor
2 tojássárgája
babapiskóta
12,5 dkg margarin
2 dl tejszín
1 tábla étcsokoládé
áztatáshoz: kevés tej és rumaroma
Elkészítés
A tojássárgákat, a búzadarát, a cukrot az 1 l tejben felfőzzük, kihűtjük, majd összedolgozzuk a margarinnal.Még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzáA tejszínt verjük kemény habbá, majd reszeljünk bele fél tábla étcsokit, óvatosan keverjük össze.
Egy jénai tál aljára letesszük a rumos tejbe áztatott babapiskótákat, erre jön egy réteg grízes krém, egy réteg csokis tejszínhab. Ezután megint egy sor rumos- tejes babapiskóta, grízes krém, végül a maradék csokis tejszínhab. Tetejére ráreszeljük a maradék fél tábla étcsokit.
Előkészítünk 4 kisebb poharat. Mindegyik aljára kézzel darabokra törünk 3 darab kekszet. Egy doboz joghurtot a kekszre kanalazunk a négy pohárba egyenlően elosztva. A megtisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formáb...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA cukrot a vajjal és a mézzel felolvasztom. Közben kibélelek zsírpapírral egy kisebb tepsit, beleszórom a száraz anyagokat, majd ha felolvadt a cukros vajas méz, az egészet ráborít...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig). Majd hozzászitáljuk a liszt, kakaópor, sütőpor keverékét, de ezt már a robotgép/mixer alacsonyabb fokozatán keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű