330 gramm rizs,450 ml víz,550 ml tej,1 kanálka vaj,leheletnyi só
150 gramm cukor,5 tojás,3 vaníliás cukor,300 gramm vaj
A vizet oda teszem melegedni, közben egy kanál vajon megmelegítem a rizst. Amikor már a rizs átmelegedett hozzáadom a meleg vizet. Amint a vizet elfőtte, hozzátöltöm a meleg tejet, egy leheletnyi sót, és gyakori kavargatás mellett krémesre főzöm. Gömbölyű rizst használok, és nem mosom meg. Szerintem, így krémesebb lesz.
A megfőtt rizset hagyom kihűlni. Nem kell hideg legyen, csak addig, hogy langyossá hűljön. A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a vajjal, cukorral, vaníliás cukorral kikavarom, éppen csak addig, hogy majdnem habosodni kezdjen. A fehérjét kemény habbá verem. A kikavart sárgáját elkavarom a rizzsel, majd a keményre vert tojás fehérjét is hozzáadom, apránként, óvatosan kevergetve.
Az előre kivajazott, zsemlemorzsával hintett tepsibe borítom. Előre melegített sütőben, 150 fokon 45 perc alatt készre sütöm. Csináljunk tűpróbát.
Tálaláskor lekvárral, vanília sodóval, fahéjas cukorral, ízlés szerint bármivel tálalhatom.
1. Vajat mikróban megolvasztjuk, összekeverjük a többi hozzávalóval, és minimum 2 órára a hűtőbe tesszük 2. Kézzel dió nagyságú golyót formázunk belőle, meghempergetjük cukorban,...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA száraz anyagokat összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat, mézet, tojást, és annyi tejfölt, hogy könnyen dolgozható, nyújtható tésztát kapjunk. 4 részre osztjuk, sütőpapírral bélelt tep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta száraz összetevőit összekeverjük, a közepére csurgatjuk az olvasztott vajat. Elhabarjuk az élesztőt a vízzel és a tejszínnel, és a lisztes keverékkel az egészet egy dagas...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet a vajjal egy edényben langyosra melegítjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, és feloldjuk benne. A lisztet egy edénybe tesszük, hozzáöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a több...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű