330 gramm rizs,450 ml víz,550 ml tej,1 kanálka vaj,leheletnyi só
150 gramm cukor,5 tojás,3 vaníliás cukor,300 gramm vaj
A vizet oda teszem melegedni, közben egy kanál vajon megmelegítem a rizst. Amikor már a rizs átmelegedett hozzáadom a meleg vizet. Amint a vizet elfőtte, hozzátöltöm a meleg tejet, egy leheletnyi sót, és gyakori kavargatás mellett krémesre főzöm. Gömbölyű rizst használok, és nem mosom meg. Szerintem, így krémesebb lesz.
A megfőtt rizset hagyom kihűlni. Nem kell hideg legyen, csak addig, hogy langyossá hűljön. A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a vajjal, cukorral, vaníliás cukorral kikavarom, éppen csak addig, hogy majdnem habosodni kezdjen. A fehérjét kemény habbá verem. A kikavart sárgáját elkavarom a rizzsel, majd a keményre vert tojás fehérjét is hozzáadom, apránként, óvatosan kevergetve.
Az előre kivajazott, zsemlemorzsával hintett tepsibe borítom. Előre melegített sütőben, 150 fokon 45 perc alatt készre sütöm. Csináljunk tűpróbát.
Tálaláskor lekvárral, vanília sodóval, fahéjas cukorral, ízlés szerint bármivel tálalhatom.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, Az almát meghámozzuk, lereszeljük, hozzákeverjük a zabpelyhet, a diót, a mandulát, szezámmagot a fahéjat és az apróra vágott aszalt barackot. S...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk egy órát pihentetjük. Addig elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat összekeverjük és a végén a felvert habot is belekeverjük....
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesA tojásfehérjéket villával felverjük, hozzáadjuk a folyékony olajat, az egész tojást, a kókusztejet, végül a fűszert és a liszteket. Pár perc alatt szépen besűrűsödik a massza. Kéz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásfehérjét keményre verjük, majd adagolva, hozzákeverjük a cukrot és a tojássárgákat egyesével. A lisztet és a kakaóport is hozzákeverjük a masszához. Zsiradékka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű