Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Non plus ultra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
25 dkg búzaliszt
12 dkg margarin
7 dkg porcukor
2 db tojássárgája
A habhoz:
2 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
A töltelékhez:
20 dkg sárgabarack lekvár

Elkészítés:


Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 2-3 mm vastagságúra
kinyújtjuk és kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőlemezre rakjuk
A tojásfehérjét a cukorral tejföl sűrűségűre felverjük.
Habzsák vagy teáskanál segítségével, mindegyik tésztára habot teszünk.
180 C fokon kb 15 perc alatt világosra sütjük.
Ha kihűlt, 1-1 db-ot baracklekvárral összeragasztunk. Legfinomabb,ha 1 napot áll, de sokáig elálló sütemény.

Non plus ultra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
puding túró
puding túró

100 gramm túrót összekeverjük a cukorral és a vanília, majd hozzáadjuk a tejet. Külön tenyészteni zselatin utasításoknak megfelelően, és öntsük a túró tömeg. A tökéletes összhang f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrós - Túrós rétes
Túrós - Túrós rétes

1. A réteslapot kibontjuk és megnedvesített konyharuhára tesszük. 2. Meglocsoljuk olvasztott vajjal. 3. A tölteléket a tészta egyik oldalán, hosszában elosztjuk, majd a kon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nikolett
Epres muffin
Epres muffin

A cukrot a tojásokkal, a vajjal és a vanília aromával 5 percig keverjük. Hozzáadjuk a tejet. Majd a lisztet a sütőporral elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk ezt i...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Egyszerü sajtos pogácsa
Egyszerü sajtos pogácsa

Az élesztőt kb 1 dl langyos tejben kis cukorral felfuttatjuk. Közben a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a felfutott élesztővel és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk