A tésztához:
25 dkg búzaliszt
12 dkg margarin
7 dkg porcukor
2 db tojássárgája
A habhoz:
2 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
A töltelékhez:
20 dkg sárgabarack lekvár
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 2-3 mm vastagságúra
kinyújtjuk és kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőlemezre rakjuk
A tojásfehérjét a cukorral tejföl sűrűségűre felverjük.
Habzsák vagy teáskanál segítségével, mindegyik tésztára habot teszünk.
180 C fokon kb 15 perc alatt világosra sütjük.
Ha kihűlt, 1-1 db-ot baracklekvárral összeragasztunk. Legfinomabb,ha 1 napot áll, de sokáig elálló sütemény.
100 gramm túrót összekeverjük a cukorral és a vanília, majd hozzáadjuk a tejet. Külön tenyészteni zselatin utasításoknak megfelelően, és öntsük a túró tömeg. A tökéletes összhang f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A réteslapot kibontjuk és megnedvesített konyharuhára tesszük. 2. Meglocsoljuk olvasztott vajjal. 3. A tölteléket a tészta egyik oldalán, hosszában elosztjuk, majd a kon...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA cukrot a tojásokkal, a vajjal és a vanília aromával 5 percig keverjük. Hozzáadjuk a tejet. Majd a lisztet a sütőporral elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk ezt i...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt kb 1 dl langyos tejben kis cukorral felfuttatjuk. Közben a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a felfutott élesztővel és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű