menu

Családireceptkönyv.hu

Bögrés almás linzer


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre

három és fél bögre liszt
- 1 púpos bögre cukor
- 2 tojás sárgája
- 2 jó púpos evőkanál szoba hőmérsékletű zsír
- 1 kis doboz tejföl
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor

A töltelékhez:
- 10 db alma lereszelve
- 1 teáskanál fahéj
- 5 evőkanál cukor
+ 1 tojás felverve a kenéshez

Elkészítés:


1. Először a tölteléket készítjük el: a reszelt almát összekeverjük a cukorral és a fahéjjal.
2. Ezután a tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
3. A tésztát kettő felé vesszük.
4. Az egyik felét a tésztának kinyújtjuk.
5. Kizsírozott, lisztezett tepsibe fektetjük. Elegyengetjük úgy, hogy a tepsi alját mindenütt befedje a tészta.
6. Az almás tölteléket egy picit kifacsarjuk. Nem túlságosan! A tenyerünkbe vesszük, és mielőtt a tésztára tennénk, kinyomkodjuk egy picit belőle a levet.
7. A tölteléket elegyengetjük a tepsiben, majd kinyújtjuk a tészta másik felét is, és szépen befedjük vele az almás tölteléket.
8. A sütemény felső tésztarétegét megszurkáljuk villával. Sűrűn, úgy nagyjából centinként legyen villa nyom.
9. Megkenjük a felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából fél óra alatt aranybarnára sütjük.
10. Mikor kicsit meghűl, porcukorral megszórjuk, csinos szeletekre vágjuk, és melegen tálaljuk.
Jó étvágyat! :-)

Bögrés almás linzer

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fehér kókusz-szelet
Fehér kókusz-szelet

Tészta: A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Majd hozzáadjuk a porcukrot, a kókuszlisztet, lisztet és fél cs. sütőport. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 200 fokon készre sütj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Gyümölcskenyér
Avatar Sacko Kedvelnék
Gyümölcskenyér

A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük egy csipet sóval. Ezután hozzá adjuk a citrom reszelt héját, a levét, az olvasztott vajat. Tovább keverjük a géppel. Utolján egy fakaná...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ani
Aranygaluska
Aranygaluska

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vaníliás karika - házilag
Vaníliás karika - házilag

1. A vajat vagy margarint elmorzsolom a liszttel, majd a többi hozzávalóval összegyúrom a tésztát, majd folpackba csomagolom és fél órára hűtőbe teszem. (nálam egy egész éjszakát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk