A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre
három és fél bögre liszt
- 1 púpos bögre cukor
- 2 tojás sárgája
- 2 jó púpos evőkanál szoba hőmérsékletű zsír
- 1 kis doboz tejföl
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 10 db alma lereszelve
- 1 teáskanál fahéj
- 5 evőkanál cukor
+ 1 tojás felverve a kenéshez
1. Először a tölteléket készítjük el: a reszelt almát összekeverjük a cukorral és a fahéjjal.
2. Ezután a tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
3. A tésztát kettő felé vesszük.
4. Az egyik felét a tésztának kinyújtjuk.
5. Kizsírozott, lisztezett tepsibe fektetjük. Elegyengetjük úgy, hogy a tepsi alját mindenütt befedje a tészta.
6. Az almás tölteléket egy picit kifacsarjuk. Nem túlságosan! A tenyerünkbe vesszük, és mielőtt a tésztára tennénk, kinyomkodjuk egy picit belőle a levet.
7. A tölteléket elegyengetjük a tepsiben, majd kinyújtjuk a tészta másik felét is, és szépen befedjük vele az almás tölteléket.
8. A sütemény felső tésztarétegét megszurkáljuk villával. Sűrűn, úgy nagyjából centinként legyen villa nyom.
9. Megkenjük a felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából fél óra alatt aranybarnára sütjük.
10. Mikor kicsit meghűl, porcukorral megszórjuk, csinos szeletekre vágjuk, és melegen tálaljuk.
Jó étvágyat! :-)
1. A vajat vagy margarint habosra keverjük, majd egyenként - mindig egy kis cukorral - hozzákeverjük a tojások sárgáját, minden adag után pár percig keverve. 2. Végül hozzátess...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást is. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd az előbbiekhez adjuk a bögre tejjel együtt. Az egészet jól...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és már zutty, mehet is egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a sütőbe (nálam 23*28-as). 3. E...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1,A tésztához kemény habbá verjük a tojásfehérjét 3 ek cukorral és csipet sóval.Kikeverjük a tojássárgáját a maradék cukorral.Fokozatosan hozzákeverjük a lisztet.Óvatosan beleforga...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű