6 db tojás
6 kanál cukor
5 kanál liszt
1 sütőpor
1-2 kanál kakaó
1-2 kanál darált dió
Krém:
6 dl tej
2 cs vanília puding
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
4 dl tejszín
mogyorókrém
vajas keksz
Piskótát sütünk a szokásos módon, kakaóporral és a darált dióval. Ha megsült, még melegen megkenjük a mogyorókrémmel.
Amíg a piskóta sül addig megfőzzük a pudingot. A vajat a cukorral kikavarjuk.Amikor a puding egy picit hűlt, összekeverjük a két masszát. Az egyikbe teszünk 2 kanál kakaóport.
A piskótát megkenjük a vanília krémmel, kirakjuk a vajas keksszel, erre jön a kakaós krém, majd a felvert tejszín. Megszórhatjuk csokireszelékkel, vagy csurgathatunk rá csokoládét.
Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojássár...
Elkészítési idő:A 6 tojássárgáját habosra keverni a 25 dkg porcukorral, folyamatos keverés mellett belecsorgatni a langyos vizet és langyos olajat, majd belekeverjük ha lehet robotgéppel a sütőpor...
Elkészítési idő: 1 óra 301. Vízgőz felett olvasszuk fel a vajat és a darabokra tört csokoládét. Ne melegítsük túl! 2. Adjuk hozzá az enyhén felvert tojásokat, a cukrot, a lisztet és a kakaóport, keverjük...
Elkészítési idő: 30 perc